Izbornik
Naslovnica Gradovi
Sjećanje na Vukovar i Škabrnju

U obrani Vukovara sudjelovali su i brojni Vinkovčani

ZAPALJENE su svijeće u spomen na sve one hrabre ljude
1/2
Foto: Grad Vinkovci

Paljenjem svijeća i molitvama i građani Vinkovaca odali su počast žrtvama Vukovara i Škabrnje kao i svim hrvatskim žrtvama u Domovinskom ratu. Svijeće su ovim povodom paljenje širom grada, a u crkvi sv. Euzebija i Poliona služena je misa zadušnica. Zamjenik gradonačelnika Vinkovaca Josip Romić rekao je kako je ovih dana cijela domovina ujedinjena u sjećanju na žrtvu Vukovara koju je podnio za slobodu hrvatskoga naroda.

– Molimo se i palimo svijeće u spomen na sve one hrabre ljude koji su rekli ne višestruko nadmoćnijoj sili koja je pokušala progutati Hrvatsku. Ovaj mural priča priču o žrtvi Vinkovaca i vinkovačkog kraja, ali i o svim onim hrabrim ljudima, našim sugrađanima, koji su ovim putem prolazili kako bi branili Vukovar, a od kojih se, nažalost, neki nikada nisu vratili – rekao je Romić.

Nagradu za životno djelo zaslužio je posmrtno Zvonimir Tomac, a u njegovo ime, kao i u ime svoje obitelji i svih nagrađenih, obratio se sin Tomislav Svečanu sjednicu Gradskog vijeća Jastrebarskog obilježila tema radova "Moramo samo vjerovati jedni u druge i uspjesi neće izostati!" Sajam je tijekom godina postao velika manifestacija 10. Božićni sajam u Čepinu Od gastronomije i OPG-ova do poklona za najmlađe Ako snijega ne bude, zaposlenici angažirani u zimskoj službi imaju i ostale poslove, rekao je Mišel Jakšić Počeo rad zimske službe u Koprivnici Za čišćenje cesta 200.000 eura i dovoljno strojeva