Izbornik
Naslovnica Gradovi Samobor
Niz prometnica u rekonstrukciji

U Samoboru se uređuju Ulice Matije Gupca i Petra Svačića

Građane se moli za strpljenje do završetka radova
Foto: Samobor

U Kolodvorskom naselju započeli su radovi na uređenju Ulice Matije Gupca i Ulice Petra Svačića, a u Lugu Samoborskom na uređenju Strme ulice. Planirana je i rekonstrukcija prometnica u Ulici kralja Zvonimira te u Ulici kneza Borne. Za vrijeme trajanja radova promet će biti zatvoren za sva vozila osim vozila stanara. U tijeku je i nova faza rekonstrukcije "betonke" te obnova rotora pa je za sav promet zatvoreno kružno raskrižje kod Petrola, odnosno Ulice Grada Wirgesa s Ulicom Hrvatskih branitelja te Ulicom Bleiburških žrtava.

Obilazan je smjer kroz Ulicu Ljudevita Gaja, Ulicu Miroslava Krleže, Ulicu bana Josipa Jelačića, s mogućnošću prolaza Voćarskom ulicom i Ulicom Andrije Hebranga do raskrižja DC231 i Ulice Matice iseljenika, te obrnuto. Ovo je četvrta faza radova koja se izvodi u sklopu izvanrednog održavanja državne ceste DC231 u duljini od 2,4 kilometra.

BISER ARHITEKTURE Objekt je izgrađen u 19. stoljeću, primjer je reprezentativne gradske vile te zaštićen kao kulturno dobro Republike Hrvatske Dio sredstava povučen je iz Fonda solidarnosti Grad osigurao dva milijuna eura za obnovu Vile Allnoch POMOĆ U INTERVENCIJAMA Vatrogasno vozilo Mazda BT-50 opremljeno je dizelskim motorom od 2500 cm³ i snage motora 105 kilovata, s obje pogonske osovine. Ima ukupno pet sjedećih mjesta i nadogradnju za opremu smještenu ispod cerade Vozilo je namijenjeno za gašenje požara raslinja na nepristupačnom terenu Nabavljeno novo vatrogasno vozilo za gašenje požara na otvorenom OTVORENJE U PETAK U kinodvorani nastupa Simfonijski orkestar HRT-a pod vodstvom Valentina Egela Od 23. rujna do 1. listopada Najbolje od klasike na Samoborskoj glazbenoj jeseni