Izbornik
Naslovnica Gradovi
Bjelovar raspolaže s 19 mjesnih domova i tri sportske dvorane

U uređenje i opremanje 22 objekta do 1. rujna Grad uložio 142.000 eura

DOM u Gornjim Plavnicama više nije derutna i ruševna zgrada
Foto: Grad Bjelovar

Brigu o nekretninama Grad Bjelovar provodi i ulaganje u njih, a posebno se u toj kategoriji ističu mjesni domovi. Konkretno, Grad raspolaže s 19 mjesnih domova i tri sportske dvorane koje uz mjesne odbore koriste i drugi građani. Samo u ovoj godini Grad je u svoje objekte uložio 118 tisuća eura te dodatnih 25 tisuća eura za hitne intervencije.

Činjenicu da Grad ne ulaže samo u središte nego i u okolna naselja potvrdio je zamjenik bjelovarskoga gradonačelnika Igor Brajdić.

– Imamo na području grada 38 mjesnih odbora, 22 objekta koja se iznajmljuju. I ja mogu reći da su oni vrlo korišteni za razne svečanosti, od rođendana, pričesti, karmina i drugih okupljanja. Prošle godine domovi su bili 411 puta iznajmljeni, a ove godine do 1. lipnja čak 223 puta. To je ogromna brojka i dobra alternativa za ljude koji nemaju dovoljno prostora za takva okupljanja, primjerice ako žive u zgradi i ne žele ići u restorane – naveo je Brajdić, ujedno otkrivši koliko ulaganja zahtijevaju mjesni domovi.

– Jako puno ulaže se u gradsku imovinu, to su ulaganja koja su ljudima važna. Novi stolci, stolovi, klime, perilice, sušilice, bojlere, nova oprema u domovima. Prošle godine uloženo je 100 tisuća eura u ta 22 objekta, ove godine do 1. rujna 142 tisuće eura – dodao je.

Naglasio je da se neki mjesni domovi koriste i u druge svrhe kao što su sportski treninzi, nastava tjelesnog te programi umirovljenika. Ulaganjima u domove nikad nije kraj, svjestan je Brajdić koji vjeruje kako će se iduće godine još podići iznos ulaganja.

Jedan od domova koji su obnovljeni je onaj u Gornjim Plavnicama, a Ivan Butorac, zamjenik predsjednika Mjesnog odbora Gornje Plavnice, zbog toga je iznimno zadovoljan.

– Ovo je bila derutna i ruševna zgrada tako da smo svi sretni što je to obnovljeno. U blizini je škola i igralište tako da su se djeca ovdje šetala i strahovali smo da se nešto ne uruši – kazao je Butorac.

PRIJEDLOZI izneseni na Skupštini usvojeni su većinom glasova, a prisegnula je i nova vijećnica U nepuna tri mjeseca u Hrvatskoj je usmrćeno 14 tisuća životinja Počinje promet živih svinja, za štete od nevremena 3,2 milijuna eura OVAJ USPJEH još je jedna potvrda o razvijenom ribolovu u Međimurskoj županiji Prijam za Saru Strbad, Marijanu Mutak i Sanju Oreški Tri članice reprezentacije vratile se sa zlatom sa Svjetskog prvenstva U SVETIŠTU Gospe Voćinske u Voćinu položen je kamen temeljac za centar Biskup blagoslovio kamen temeljac U Voćinu se gradi Pastoralno-duhovni centar