Izbornik
Naslovnica Gradovi Našice
NAŠICE

Započela rekonstrukcija dijela Ulice Josipa Jurja Strossmayera gdje će biti izgrađen i novi kružni tok

Rekonstrukcija ulice
1/4
Foto: Grad Našice
Nakon radova povezanih s aglomeracijom slijede rekonstrukcije u Ulici Vatroslava Lisinskog i Ulici Josipa Jurja Strossmayera, no trenutno se čeka otvarenje asfaltne baze kako bi se krenulo u taj dio završnih radova

Započeli su opsežni radovi na rekonstrukciji dijela Ulice Josipa Jurja Strossmayera u Našicama kojom će se prvenstveno uložiti u sigurnost prometa. Na frekventnom čvorištu između velikih trgovina u narednom će periodu biti izgrađen kružni tok čime će se omogućiti lakše prometovanje vozila, pješaka i biciklista naglasio je gradonačelnik Krešimir Kašuba koji je danas obišao radilište. Uz njega su bili pročelnik Matija Brkić, pročelnica Magdalena Vidaković-Gelenčir te predsjednik Mjesnog odbora Našice Darko Cerovski.

– Investicija je direktno vezana za sigurnost u prometu, no ovim će se podići i kvaliteta života mještana navedene ulice. Radi se o rekonstrukciji ceste sa kružnim tokom, od križanja Lidla i Colora do semafora, odnosno spajanja sa državnom cestom u dužini od 150 metara. U radove ulazi kompletna obnova ceste i nogostupa sa pripadajućom biciklističkom stazom, kolni prilazi, parkirna mjesta i oborinska odvodnja. Vrijednost investicije je oko 360.000,00 eura i radovi su započeli jučer, a predviđen završetak radova je u svibnju. Na ovo se nastavlja sljedeća faza prema križanju sa Ulicoma Ivana Mažuranića – rekao je gradonačelnik te se ispričao sugrađanima na opsežnim radovima rekonstrukcije i općenito radovima vezanim uz aglomeraciju koja se bliži svom završetku. Nakon radova povezanih s aglomeracijom slijede rekonstrukcije u Ulici Vatroslava Lisinskog i Ulici Josipa Jurja Strossmayera, no trenutno se čeka otvarenje asfaltne baze kako bi se krenulo u taj dio završnih radova.

Pristupne ceste prema gradu bit će u potpunosti uređene

Gradonačelnik je istaknuo da se rekonstrukcijom ovog dijela Ulice Josipa Jurja Strossmayera nastavlja cjelovito uređenje svih pristupnih cesta prema gradu. Tako je u proteklih nekoliko godina rekonstruiran prilaz od Osijeka koji uključuje Osječku ulicu u Markovcu Našičkom i dio Ulice Josipa Jurja Strossmayera, dok je od strane Podgorača u punom opsegu uređena Ulica Braće Radića. Nadalje se ide u pojačano održavanje od strane Hrvatskih cesta d.o.o. i to od kružnog toka u Ulici kralja Tomislava pa sve do granice sa Požeško-slavonskom županijom. Intenzivno se radi i od strane Podravske magistrale gdje se u ovoj godini kreće sa izgradnjom nogostupa u Martinu također zbog prometne sigurnosti. Nastavak je to na investiciju Hrvatskih cesta d.o.o. koji će u sljedeće dvije godine napraviti nogostup sa druge strane kolnika.

Prometna sigurnost i kvaliteta života mještana

Predsjednik Mjesnog odbora Našice Darko Cerovski, ujedno i stanovnik Ulice Josipa Jurja Strossmayera, rekao je da se u ovaj dio grada nije ulagalo dugi niz godina, a navedeno raskrižje jedno je od najopasnijih u gradu. Iz toga razloga smatra da svi stanovnici ulice mogu biti sretni što je rekonstrukcija započela.

– Bit će ovo moderna gradska prometnica koja će uvelike poboljšati kvalitetu života ne samo stanovnicima ovog dijela grada nego i svih onih koji dolaze u naš grad. Ovo je jedno od čvorišta gdje se nalazi nekoliko velikih trgovačkih centara, gdje je velika frekvencija vozila, pješaka i biciklista. Gradonačelnik se ispričao stanovnicima zbog radova, no ja smatram da ne treba. Stanovnici su sretni i zadovoljni, jer se krenulo s radovima – rekao je Cerovski i uime svih njih zahvalio gradonačelniku i Gradskoj upravi na svemu što rade za poboljšavanje kvalitete života građana grada Našica.

Radove na ovom dijelu ulice izvodi tvrtka Gravia d.o.o.. Građevinski poslovođa Vjeran Bendeković potvrdio je da radovi teku svojim tokom. Dodao je da se trenutno radi na frezanju postojećeg kolnika, te da će ukoliko vremenski uvjeti to dopuste ova investicija biti završena i prije predviđenog roka.

Gradonačelnik Krešimir Kašuba predao je donaciju Grada našičkoj bolnici Grad predao donaciju našičkoj bolnici Vrijedna oprema stigla na odjel pedijatrije i interne Grad Našice, Turistička zajednica grada Našice, ali i brojne našičke udruge pripremili su obilježavanje blagdana sv. Vinka uz domaća vina, slavonske delicije i tamburaše Promocija grada, OPG-ova, vinara i regije Večer vina u Perivoju na 11 postaja za više od 500 gostiju U Gradskoj vijećnici Grada Našica održana je svečana primopredaja ugovora o stipendiranju za 35 studenata Ugovori za 35 studenata Stipendije Grada Našica ove godine povećane za više od 20 posto