Izbornik
Naslovnica Gradovi
Dogradonačelnik Igor Brajdić predstavio nova pravila

Završetak rekonstrukcije korza donosi ograničenja u prometu

REDA mora biti, a vožnje autima korzom više neće biti, najavio je dogradonačelnik Bjelovara
Foto: Grad Bjelovar

Pri kraju je najveća i potpuna rekonstrukcija korza, žile kucavice Bjelovara, a gradska vlast još je prije početka radova najavila da će nakon završetka ograničiti parkiranje i kretanje motornih vozila.

Naime, dogradonačelnik Igor Brajdić održao je sastanak sa svima koji na korzu koriste dostavu, poput ugostitelja, financijskih ustanova, trgovina i sličnih, te svima obznanio novo pravilo.

– Nije to lak posao jer je ljudima već postala navika da idu vozilom na korzo. Obilježili smo najbliža mjesta za dostavu na kojima vozilo može stati a da nije na pješačkom prijelazu. Građane molim da ne ostavljaju automobile na tim mjestima kada ih označimo jer će time otežati posao dostavljaču – kazao je Brajdić.

Također, naveo je da će hitna i ostale žurne službe u posjed dobiti daljinski kojim će regulirati podizne stupiće.

– Na korzu reda mora biti. Uvodimo red etapu po etapu, a vožnje autima korzom više neće biti. Hitna i općenito žurne službe i stanovnici koji žive na korzu imat će daljinski za podizne stupiće, dok u ovome prvome dijelu korza gdje su postavljene ukrasne žardinijere zgrada ima pristup sa stražnje strane bolji nego preko korza – zaključio je dogradonačelnik.

Osam godina bavim se proučavanjem slavonske i šokačke kulture i tradicije – kaže Mislav Spoj tradicije i modernog doba Mislava Lešića Đurakovog Mural Slavonski krik – snaše i šokac na električkoj gitari U AKTUALNOM upisnom roku Graditeljska škola Čakovec došla je do 600 učenika, što je sjajan rezultat, uz najavu dobrih jesenskih upisa Velik interes za tehnička i graditeljska zanimanja u Međimurju Tehnička škola Čakovec na 249 mjesta zaprimila je 1290 prijava O realiziranom projektu govorila je zamjenica provincijalne poglavarice iz Đakova, sestra Nikolina Nikolić, koja je podsjetila kako će se ove godine obilježiti 75 godina otkako su sestre u ovoj kući Samostan Milosrdnih sestara svetoga Križa Ovo nije naša kuća, nego kuća svih građana, a vrata su otvorena svima