Izbornik
Naslovnica Gradovi Samobor
Uručeno priznanje učenici koja je briljirala u kineskom

Zbog talentirane Eme za Samobor se čulo i u Kini

PONOS GRADA Na međunarodnom natjecanju u Kini Ema Dujmović nastupila je u samoborskoj narodnoj nošnji i osvojila posebno priznanje žirija za najkreativnije dijete
Foto: Samobor

Grad Samobor organizirao je 20. studenoga svečani prijam za Emu Dujmović, učenicu 6. razreda Osnovne škole Milana Langa u Bregani, koja je na svjetskom natjecanju u kineskom jeziku za neizvorne govornike "Kineski most", održanom u kineskom gradu Kunmingu, osvojila 9. mjesto i posebnu nagradu za najkreativnije dijete cijelog natjecanja. U sklopu natjecanja Ema je tijekom sedam dana imala četiri pismena ispita te usmeni dio natjecanja. Uz znanje kineskog jezika i prezentaciju, svaki je sudionik trebao pokazati i jedan svoj talent. Ema je odabrala slikanje te je na kraju natjecanja dobila nagradu kao najkreativnije dijete prvenstva za predstavljanje tijekom cijelog tjedna. Ema Dujmović zahvalila je gradonačelnici na prijamu i uručenom priznanju.

– Jako mi to puno znači i u budućnosti ću se truditi ostvariti nove uspjehe na ponos gradu. U Kini mi je bilo neopisivo i za mene je to prekrasno iskustvo za cijeli život – istaknula je Ema.

Na prijamu su uz Emu bili i njezini roditelji, mama Vlatka i tata Ante. Gradu je na iskazanoj podršci zahvalila Vlatka Burić, kazavši da je lijepo kada ime Samobora možete pronijeti u daleku Kinu.

– Samobor smo promicali Eminim nastupom, ali i izvornim proizvodima iz Samobora kojima su naši domaćini bili oduševljeni. Ponosni smo na Emu, podupiremo je koliko god možemo i nama roditeljima podrška Grada mnogo znači. Samobor ima puno mladih talentiranih ljudi u svim segmentima, od znanosti do sporta, i drago nam je da Grad prepoznaje i cijeni njihov rad i trud – rekla je Vlatka Burić te najavila kako ćemo uskoro čuti za novi Emin uspjeh. Gradonačelnica Petra Škrobot kazala je kako je Grad iznimno ponosan na Emu.

– Pratili smo tvoj boravak u Kini, način na koji si predstavila svoje znanje, kreativnost i talent, ali i Samobor. Pojasnila si odakle dolaziš te nastupala u samoborskoj narodnoj nošnji. Tako su mnogi za Samobor čuli i na drugom kraju svijeta, u dalekoj Kini – istaknula je gradonačelnica. Čestitkama se pridružio te Emi zahvalio što Samobor promiče na najbolji mogući način i predsjednik Gradskog vijeća Miran Šoić.

BOLJE FUNKCIONIRANJE U idućem razdoblju ulagat će se u vozila, opremu, edukaciju i stručno osposobljavanje operativnih snaga sustava, najavio je načelnik Stožera Petar Burić SAMOBOR Iduće godine 3 milijuna eura za Stožer civilne zaštite Samoborček se privremeno seli zbog uređenja parka u Južnom naselju. Radovi na obnovi koja se desetljećima željno iščekuje uključuju obnovu lokomotive, čišćenje i zaštitu od korozije, odmašćivanje, temeljito lakiranje... Svi će se radovi izvoditi u suradnji s konzervatorima iz Ministarstva kulture i medija Kultni Samoborček preseljen na novu lokaciju, a planira se i obnova Punjači su postavljeni na stupovima javne rasvjete u Ulici Ljudevita Šmidhena, Ulici Ljudevita Gaja te u Ulici Josipa Komparea, na parkiralištu iza kina, a time se nastoji potaknuti Samoborce na kupnju ekološki prihvatljivih automobila Europski projekt EV Charging from Lamp Posts Samobor prvi postavlja punjače za električna vozila na javnu rasvjetu