Izbornik
Naslovnica Općine
Sadržaj koji do sada nisu imali

U dječji vrtić u Gunji prvi polaznici upisivat će se iduće godine

DO KRAJA godine na zgradi vrtića bit će završeni svi građevinski radovi, nakon čega počinje opremanje, kaže načelnik Općine Gunja Ante Gutić
1/2
Foto: Općina Gunja
Vrtić u Gunji, koji donosi i novu kvalitetu života, imat će kapacitet od 32 djece, 12 djece u jaslicama i 20 u starijoj grupi, a zaposlit će se i najmanje četiri osobe

Općina Gunja nastavlja s radovima na izgradnji dječjeg vrtića koji bi, prema planovima, trebao biti završen iduće godine te bi s radom trebao započeti početkom rujna. Nastavak radova omogućen je dodjelom bespovratnih sredstava "Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova, prvi Poziv". Općini Gunja je kroz taj poziv odobreno gotovo 2,9 milijuna kuna (382.241,69 eura) za projekte koji se financiraju iz Mehanizma za oporavak i otpornost.

Građevinski radovi
– Tim sredstvima bit će u cijelosti završena druga faza projekta koja predviđa završetak svih građevinskih radova na izgradnji vrtića. Prva faza projekta predviđala je izgradnju temelja i betonske konstrukcije. Prema projektu svi građevinski radovi trebaju biti završeni do sredine studenog, poslije čega ćemo krenuti u opremanje vrtića – rekao je načelnik Općine Gunja Ante Gutić.

Objašnjava i kako su u međuvremenu osigurali sve sprave za igralište koje će se nalaziti unutar vrtića kao i da ovoga tjedna idu u jednostavan postupak javne nabave kroz koji će izgraditi ogradu oko vrtića. U međuvremenu će krenuti i u raspisivanje natječaja za osiguravanje namještaja i opreme za vrtić u Gunji.

– Vrtić u Gunji imat će kapacitet od 32 djece, i to 12 djece u jaslicama i 20 u starijoj grupi. Isto tako u vrtiću ćemo zaposliti najmanje četiri osobe. Vrtić je novi sadržaj koji Gunja do sada nikada nije imala i koji će donijeti novu kvalitetu života – istakao je Gutić.

Napomenuo je kako trenutačno 20-ak djece pohađa privatni dječji vrtić u obližnjim Drenovcima te da očekuje kako će svi oni preseliti u vrtić u Gunji. Tu je i još nekoliko djece koja do sada nisu išla u vrtić nego su ih čuvali roditelji ili baka-servis. Ako pak bude mjesta, u vrtić u Gunji moći će se upisati i djeca iz okolnih sela. Treba napomenuti i kako roditelji za djecu u vrtiću neće plaćati punu ekonomsku cijenu, nego će dio cijene svakako sufinancirati i Općina kako bi dodatno olakšala svojim mještanima.

Veliki značaj
– Postojanje vrtića u današnje vrijeme je neophodno, posebno za mlade roditelje kako bi imali gdje sigurno smjestiti svoju djecu dok su oni na poslu. Neki imaju roditelje koji čuvaju djecu, ili pak neke druge mogućnosti, ali to je svakako veliki problem za dio roditelja. S otvaranjem vrtića svi će oni imati mogućnost da svoju djecu smjeste na sigurno, gdje će biti pod nadzorom odgajateljica i gdje će imati osiguranu hranu. To je svakako od velikog značaja za sve, pa tako i za općinu i njezin razvoj – istakao je Gutić.

Inače, trenutačno Osnovna škola Antun i Stjepan Radić u Gunji broji oko 170 učenika, a u ranijim vremenima ta ista škola imala je i do 1300 učenika.

Ulaz u naš grad ponovno ima svoje prepoznatljivo lice, a ispod tako nam dragih lipa ponovno će odjekivati pjesma i smijeh, istaknuo je upravitelj Župe sv. Petra apostola i dekan Zaprešićkog dekanata prečasni Ivan Frkonja Gotova je cjelovita obnova crkve, a sačuvani su i vrijedni zidni oslici Nadamo se da će država prepoznati specifičnosti na koje adekvatno odgovaramo i početi nas pratiti snažnijom i poštenijom podrškom, rekao je župan Posavec predstavljajući projekte ministru Berošu Zdravstveni laboratoriji "Zaključujemo najveći investicijski ciklus u međimursko zdravstvo" NA SASTANKU je istaknuto da će naselje Banovi dvori kasnije biti u sustavu Doma za starije u Glini Radni sastanak u Glini Realizirali projekte od 1,350 milijuna eura - 33 posto iznad odobrenih sredstava