Izbornik
Naslovnica Vijesti
Epilog raskola

Ministarstvo uprave se oglasilo, Dragan Vulin "pravi" je predsjednik HDSSB-a

Dragan Vulin, Vladimir Šišljagić
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
Vladimir Šišljagić nije nam odgovarao na pozive. On je, inače, najavio već kandidaturu za novi mandat osječko-baranjskog župana, ali kao nezavisni pod sloganom "Snaga Slavonije i Baranje"

Dragan Vulin "pravi" je predsjednik HDSSB-a, odlučilo je to Ministarstvo uprave. Odbilo je, tako, zahtjev Vladimira Šišljagića da se njega, umjesto Vulina, upiše kao čelnika HDSSB-a u Registru političkih stranaka. Podsjetimo, na izvanrednom Saboru te stranke kojega su u prosincu sazvali disidenti na čelu sa Šišljagićem i Dinkom Burićem, upravo je Šišljagić izabran za predsjednika. Bio je to vrhunac stranačkog raskola, započetog u listopadu, a od početka je bilo jasno kako će pravorijek morati dati upravo resorno ministarstvo.

Taj sabor, naime, nikada nije priznala druga strana, predvođena Vulinom i osnivačem Branimirom Glavašem. Oni su, pak, na "svom" saboru, u siječnju, ponovno izabrali Dragana Vulina. Da Šišljagićev zahtjev, kako piše, "nije osnovan", ministarstvo je napisalo u rješenju iz 22. veljače, a koje je Vulin predočio medijima u ponedjeljak. Ministarstvo je stava da sjednica Glavnog odbora u srudenome, a potom i izvranredni Sabor nisu legalno sazvali, pa ni odluke nisu pravovaljane.

- Više nema dileme tko je predsjednik HDSSB-a, niti više itko može govoriti o dva HDSSB-a. Zatvorena je knjiga unutarstranačkog sukoba – izjavio je Vulin. Sve HDSSB-ovce koji su se "pod utjecajem obmana svrstali na drugu stranu", pozvao je da se vrate u "okrilje stranke".

- Pokušavam doći do tog rješenja ministarstva, ja ga još nisam vidio. Ako se ono referira na naš zahtjev, u najmanju je ruku nekorektno da ga ja nemam, a ima ga Glavaš. To je dno dna. No, ako je tako kako kažu, sretno im bilo! - komentirao nam je, pak, Vladimir Šišljagić. Pretpostavio je, kaže, da će tako biti.

- Zato smo još prije mjesec dana i objavili da na izbore idemo kao nezavisni. Nije me iznenadilo, s obzirom na slijed događaja, Plenković-Glavaš koaliciju u Saboru, čestitiku "dragom Draganu". Jasno je da je politika umiješala  prste - dodao je Šišljagić.