Izbornik
Naslovnica Vijesti
Riješeno vlasničko pitanje

Nakon petnaestak godina dvorana OŠ Grabrik dobiva parkiralište

Damir Jelić
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Iako je sportska dvorana sagrađena prije 15-ak godina, nije imala uporabnu dozvolu, no sada je to napokon riješeno

Nakon gotovo dva desetljeća sudovanja i rješavanja imovinskopravnih odnosa, Grad Karlovac riješio je vlasničko pitanje nad zemljištem na kojem je sagrađena sportska dvorana OŠ Grabrik, sa 724 učenika jedna od najvećih gradskih osnovnih škola.

Iako je sportska dvorana sagrađena prije petnaestak godina, nije imala uporabnu dozvolu jer je vlasnik dijela zemljišta sudski dokazivao da je dvorana dijelom na njegovu zemljištu. Sada je dvorana napokon dobila uporabnu dozvolu i više nije “ilegalna”.

– Napokon će se moći dovršiti uređenje okoliša dvorane odnosno pristupne ceste, parkirališta i samog ulaznog platoa, koji su od gradnje dvorane prekriveni sitnim kamenom upravo zato što nismo imali uporabnu dozvolu kojom bi bio dopušten završetak uređenja. Grad Karlovac u fazama će urediti okoliš. Ubrzo bi trebala početi prva faza – kazao je gradonačelnik Damir Jelić.

Željka Škot, ravnateljica OŠ Grabrik, kaže da je uređenje okoliša važno jer će se time povećati sigurnost učenika i djelatnika škole. Grad je za uređenje parkirališta, pješačkih površina i komunalne infrastrukture predvidio 2,8 milijuna kuna.