Izbornik
Naslovnica Vijesti
Zdravko Omrčen izišao iz Mosta

Otišao jer je Pauletić kandidiran na Nacionalnom vijeću Mosta, a ne u Splitu

Robert Pauletić
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
Ranije je Omrčen bio član Inicijative Za pametne ljude i pametan grad, ali se sa supružnicima Puljak razišao kada su postali stranka

Zdravko Omrčen, jedini Splićanin na listi Mosta na prošlim parlamentarnim izborima, napustio je stranku.

Razlog je, kako navodi nataloženo nezadovoljstvo nedefiniranjem kandidata za gradonačelnika Splita, odluka o izboru Roberta Pauletića koja je donesena na Nacionalnom vijeću Mosta, a ne u Splitu kao i nedefiniranje ustroja stranke ili inicijative.

- Nakon izbora sam očekivao da ćemo nastaviti raditi, ustrojiti se, izabrati kandidata za gradonačelnika, ali ništa nije bilo ni konačno ni konkretno. Članstvo se osulo, nezadovoljstvo je raslo i ja sam zaključio da ima dovoljno vremena do lokalnih izbora kako bih pronašao opciju s kojom ću izaći, a Most to nije - kaže Omrčen koji se Mostu priključio pred rujanske izbore.

Ranije je bio član Inicijative Za pametne ljude i pametan grad, ali se sa supružnicima Puljak razišao kada su postali politička stranka jer drži da su zauzeli previše lijevu ideološku poziciju.

Robert Pauletić kaže kako je Omrčen otišao iz splitskog Mosta još prije pet-šest dana, a pripreme za njegovu kampanju idu bolje nego što je očekivao, uz punu uključenost dosadašnjih simpatizera Mosta, kao i novih.

- Koliko je meni poznato, razlog za odlazak Zdravka Omrčena iz Mosta bio je taj što mu stranka niti ja osobno nismo bili spremni unaprijed jamčiti drugo mjesto na izbornoj listi za Gradsko vijeće Splita. Ako se ne varam, svojedobno je zbog nečeg sličnog napustio redove stranke Pametno – izjavio je Robert Pauletić kandidat Mosta za gradonačelnika Splita.

Kaže kako nisu točni njegovi navodi o osipanju članova Mosta, naprotiv, broj članova stožera i volontera raste.