Izbornik
Naslovnica Vijesti
Nedjelotvorna istraga

Ustavni sud odbio tužbu mještana istočne Slavonije stradalih u velikim poplavama

Poplave u Slavoniji
1/9
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
U studenome 2015. više je od 800 osoba preko opunomoćenika, županjskog odvjetnika Dražena Štivića, podnijelo ustavnu tužbu zbog odugovlačenja Državnog odvjetništva da donese odluku po kaznenoj prijavi

Zbog nedjelotvorne istrage vezane uz pucanje savskog nasipa i poplave, koja je zahvatila istočni dio županjske Posavine 2014., mještani poplavljenog područja podnijeli su ustavnu tužbu, a Ustavni sud sada je odbio njihovu tužbu.

Naime, mještani poplavljenih područja su još krajem 2014. podnijeli kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja zbog puknuća savskog nasipa koje je prouzročilo nezapamćenu katastrofu, smrt dviju osoba i materijalnu štetu koja se mjeri u milijardama kuna, a Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku do danas o njoj nije odlučilo, piše Glas Slavonije.  U studenome 2015. više od 800 osoba je preko opunomoćenika, županjskog odvjetnika Dražena Štivića, podnijelo ustavnu tužbu zbog odugovlačenja Državnog odvjetništva da donese odluku po kaznenoj prijavi, a Ustavni sud ju je odbio kao neutemeljenu.