Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
dubrovačko-neretvanska županja

Ambulanti Slano uručena vrijedna oprema za dvije ordinacije

JEDAN DIO opreme je obnovljen, a dijelom je riječ o opremi koju ambulanta prije nije ni imala, istaknuo je ravnatelj Doma zdravlja Dubrovnika Branko Bazdan
Foto: Dubrovačko-neretvanska županija
Oprema vrijedna 14.000 eura nabavljena je u sklopu projekta Unaprjeđenje zdravstvene zaštite ruralnih područja, a iz drugih izvora obnavlja se prostor

U sklopu projekta Unaprjeđenje zdravstvene zaštite ruralnih područja u ambulanti u Slanome prošlog četvrtka upriličena je primopredaja opreme vrijedne više od 14 tisuća eura za dvije ordinacije, a riječ je o ordinaciji obiteljske medicine i stomatološkoj ordinaciji.

Vodeći partner DZ Ravno

Riječ je o projektu u kojem je vodeći partner Dom zdravlja Ravno, a kao partner sudjelovao je i Dom zdravlja Dubrovnik. Kako je istaknuto ovom prigodom, sredstvima ovog projekta za ambulantu u Slanom osigurana je nabava tlakomjera, laringoskopa, liječničke torbe, inhalatora, automatskog defibrilatora, sterilizatora autoklav, 12-kanalnog EKG-a, kompjuterske opreme za ordinaciju, terapeutske stolice, mobila s 5 ladica, stomatološke opreme, holtera tlaka, otoskopa, oftalmoskopa te preglednog ležaja.

Župan Nikola Dobroslavić istaknuo je ovom prilikom kako se uz ulaganje kroz ovaj projekt trenutačno provode radovi na ambulanti za koje su sredstva osigurana putem drugog nacionalnog poziva.

– Oprema će sigurno koristiti našim liječnicama koji moraju imati adekvatnu opremu za rad, a osim ove opreme Dubrovačko-neretvanskoj županiji odobreno je 60 tisuća eura za projekt obnove ambulante. Mi ćemo još dodati jedan dio sredstava i to će se napraviti u nekoliko faza – istaknuo je župan Nikola Dobroslavić te zahvalio svima koji su sudjelovali u projektu.

Ravnatelj Doma zdravlja Dubrovnika Branko Bazdan rekao je kako se planira nabava i nove stomatološke stolice.

– Oprema je dijelom obnovljena, a dijelom je riječ o opremi koju ambulanta prije nije ni imala. Želimo da ona bude u potpunosti obnovljena kako građevinski tako i opremom – istaknuo je ravnatelj Branko Bazdan.

Ravnateljica Doma zdravlja Ravno Stana Burić istaknula je kako je zadovoljna provedbom projekta.

Pohvala za DZ Dubrovnik

– Želim zahvaliti i Domu zdravlja Dubrovnik koji je bio idealan partner u projektu. Mi stojimo na raspolaganju i naš laboratorij može nalaze imati brže nego što to se može napraviti u Dubrovniku. Nikada nismo odbili čovjeka u potrebi – rekla je ravnateljica Stana Burić koja je vrlo zadovoljna projektom. Naglasila je kako je, osim medicinske opreme, Dom zdravlja Ravno iz projekta uspio nabaviti i sanitetsko vozilo koje im je prijeko potrebno.

Svoje zadovoljstvo nisu krile ni obiteljska liječnica Lidija Lončar i stomatologinja Zdenka Šapro Kriste, koje su također zahvalile svima uključenim u uspješnu provedbu projekta.

Inače, ovim projektom želi se poboljšati zdravstvena usluga u ruralnim područjima ulaganjem u specijaliziranu medicinsku opremu koju bi koristili liječnici obiteljske medicine, ali i gostujući specijalisti (primjerice kardiolozi) prilikom organizacije preventivnih pregleda.

SREDSTVA Europske unije golema su financijska poluga za investicije u energetsku učinkovitost zgrada "Obovljene zgrade više štede i više vrijede" Dubrovačkoj bolnici najviše novca za energetsku obnovu Katalonska ministrica vanjskih poslova i EU Meritxell Serret sastala se u palači Ranjina sa županom Nikolom Dobroslavićem Traže Strategiju Europske unije za Sredozemlje Župan Dobroslavić primio katalonsku ministricu Serret Dubrovnik zaslužuje svoje sveučilište zbog svog zemljopisnog, ali i geopolitičkog položaja i značaja, jer je čuvar hrvatske znanosti i državnosti na krajnjem jugu Lijepe Naše – poručio je župan Nikola Dobroslavić dubrovačko-neretvanska županija 20. obljetnica Sveučilišta – tradicija još od Kotruljevića i Boškovića