Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Obilazak radova

Autocesta do Siska bit će gotova do veljače 2024.

Foto: Slaven Branislav Babić/PIXSELL
Vrijednost ugovora izgradnje ove dionice duge gotovo 11 kilometara iznosi više od 37 milijuna eura, a bit će izgrađeno šest putnih prijelaza s nadvožnjacima te dva mosta s pripadajućom infrastrukturom

Radovi na izgradnji posljednje neizgrađene dionice autoceste Zagreb – Sisak, A11, od Lekenika do čvora Sisak u dužini od 10,9 kilometara dobro napreduju pa se završetak očekuje u veljači iduće godine, rečeno je za posjeta članova Vlade gradilištu.

Gradilište dionice autoceste od Lekenika do Siska obišli su ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić te sisačko-moslavački župan Ivan Celjak.

Osvrnuvši se na važnost izgradnje ove dionice autoceste za Sisak i područje Županije, potpredsjednik Vlade Butković rekao je i kako je njezina vrijednost nemjerljiva i kako će time imati nešto više od 20 minuta vožnje do centra Zagreba. Uz to, istaknuo je da je uobičajeno da uz izgradnju autocesta usporedo ide izgradnja gospodarskih i poduzetničkih zona, koje će se sigurno razvijati. Vrijednost ugovora izgradnje ove dionice duge gotovo 11 kilometara iznosi više od 37 milijuna eura, a bit će izgrađeno šest putnih prijelaza s nadvožnjacima te dva mosta s pripadajućom infrastrukturom.

Predsjednik Uprave Hrvatskih autocesta Branko Huzjan izvijestio je da je završeno oko 50 posto zemljanih radova, grade se infrastrukturni objekti na dionici i prilaznoj cesti do Siska pa će, po svemu sudeći, planirani rok završetka do veljače 2024. godine biti ispoštovan.

Modernizacija 5,6 km ceste Počela sanacija prometnice u Donjoj Posavini ”Županijski prijevoz za sve” – projekt Sisačko-moslavačke županije Samo 2 eura mjesečno za javni prijevoz u županiji Ivan Celjak SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA Obnavlja se Dom zdravlja, ali i neodržavane ambulante