Izbornik
Naslovnica Županije
Pedesetak djelatnika medijske mreže u trodnevnom posjetu

Bloomberg iz prve ruke o uspjehu Međimurja

MEĐIMURSKA ŽUPANIJA kao poticajna sredina za razvoj više je prepoznata na europskoj i svjetskoj razini nego u Hrvatskoj
Foto: Međimurska županija

Pedesetak direktora, urednika i novinara medijske mreže za poslovne vijesti Bloomberg Adria boravilo je u trodnevnom posjetu Međimurskoj županiji. Bloomberg je najveća svjetska mreža TV kuća i portala posvećenih izvještavanju o tržištu, ekonomiji, biznisu, tehnologiji, turizmu i drugom, čije je sjedište u SAD-u. Ima oko 2700 novinara i analitičara iz 120 zemalja svijeta. U Međimurje su doputovali zaposlenici Bloomberg Adrije, prve multiplatformske mreže za poslovne vijesti u jugoistočnoj Europi, iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije i Makedonije.

– Zanimao ih je uzlet Međimurske županije na planu turizma, osobito u svjetlu činjenice da je tako maloj, kontinentalnoj regiji pošlo za rukom osvojiti renomiranu nagradu za održivi turizam Green Destination. I to jedinoj u Hrvatskoj i četvrtoj u svijetu – kažu u Županiji.

– I ovaj posjet ljudi specijaliziranih za istraživanje poslovnog svijeta govori o činjenici da je Međimurska županija kao poticajna sredina za razvoj više prepoznata u okruženju, na europskoj i svjetskoj razini, nego u samoj Hrvatskoj – rekao je župan Matija Posavec. Zanimale su ih tvrtke koje su se razvile u Međimurju i šire poslovanje.

– Iskusni poslovni analitičari Bloomberga to pripisuju brzoj i efikasnoj administraciji Međimurske županije te poticajnoj atmosferi kao ključnom razvojnom impulsu. Vrlo zanimljivim i jedinstvenim u ovom dijelu Europe smatraju činjenicu da Međimurje svoj razvoj ne oslanja isključivo na turizam, s obzirom na velike dosege u toj domeni, već predstavlja jednu od najsnažnijih hrvatskih regija u izvozno orijentiranoj metalskoj industriji te IT industriji – navodi se u priopćenju Međimurske županije.

Gosti su imali prilike upoznati poučnu stazu uz Muru te mlin u Žabniku, proći bregovitim dijelom Međimurja od Štrigove do Toplica Sveti Martin, gdje su i odsjeli, obišli Riznicu Međimurja...

– Zaključili su da je Međimurje idealno mjesto i za poslovne susrete poput ovog, jer pruža iskustvo iz kojeg se mnogo može naučiti i o kojem se može mnogo toga napisati i emitirati – piše u priopćenju Međimurske županije. 

Najbolji rukometaši županije Proglašeni najbolji rukometaši Najbolji rukometni pojedinci i kolektivi DONESENE su odluke koje su važne za zdravstveni sustav i standard na području županije Važne investicije u zdravstvu Šest novih vozila za hitnu medicinu, MR u Našicama GLAVNI CILJ zdravstvene reforme je staviti pacijenta u fokus, istaknuo je ministar zdravstva Vili Beroš U akciji sudjelovala 22 vrhunska dermatologa Preventivni pregledi melanoma na Korčuli i Pelješcu