Izbornik
Naslovnica Županije
Županija najavila zajedničke projekte s petrinjskim fakultetom

Dan Odsjeka Učiteljskog fakulteta u Petrinji: Učiteljstvo je jamstvo razvoja

STUDENTI Učiteljskog fakulteta smješteni su u obnovljeni prostor škole pa je zadržana tradicija učiteljstva u Petrinji
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
Sisačko-moslavačka županija adaptirala je nakon potresa slobodan i neiskorišteni prostor škole kamo smo smjestili studente Učiteljskog fakulteta i tako vratili studente u Petrinju, ali i zadržali tradiciju učiteljstva

U Petrinji je obilježen Dan Odsjeka Učiteljskog fakulteta, a svečanosti je nazočio i zamjenik župana Mihael Jurić koji je istaknuo kako se ove godine obilježava i 161. obljetnica učiteljstva u tom gradu. Naglasio je također veliku potporu Sisačko-moslavačke županije Odsjeku Učiteljskog fakulteta u Petrinji.

– Sisačko-moslavačka županija adaptirala je nakon potresa slobodan i neiskorišteni prostor škole kamo smo smjestili studente Učiteljskog fakulteta i tako vratili studente u Petrinju, ali i zadržali tradiciju učiteljstva kojom se ponosimo. Ulažemo u obrazovanje na području Petrinje gdje se gradi I. osnovna škola, srednja škola u kojoj će se nalaziti i učenički dom, a financirali smo i projektnu dokumentaciju za gradnju studentskog doma u Petrinji, rekao je Jurić.

Sisačko-moslavačka županija uspostavila je suradnju s Učiteljskim fakultetom u Petrinji i u provođenju dvaju važnih projekata na području Siska. Naime, prilikom nedavnog obilaska gradilišta u Rimskoj 19 u Sisku, župan Ivan Celjak najavio je otvorenje dječjeg vrtića u tom objektu u suradnji s Učiteljskim fakultetom, a s ovom visokoškolskom ustanovom ostvarena je i suradnja u provođenju programa u objektu u Lađarskoj 30 u kojem su nakon obnove predviđeni obrazovni i sportsko-rekreacijski sadržaji za učenike i mlade.

Dekan Učiteljskog fakulteta naglasio je da je učiteljstvo od nacionalnog interesa.

– Učiteljstvo je jamstvo razvoja Republike Hrvatske, jer učitelj i odgojitelj neka su od najvažnijih zanimanja u Hrvatskoj, a svake godine upisujemo sve više studenata, rekao je Siniša Opić. 

BOGATSTVO kulturno-povijesne baštine potrebno je njegovati i prenositi novim naraštajima jer njezina vrijednosti je neprocjenjiva, poručuju iz Općine Bilje Više od 10 folklornih ansambala i KUD-ova 17. i 18. lipnja Međunarodni etno susreti u Bilju - narodna glazbala, nošnje, pjesme i ples U školi na otvorenome uče o bioraznolikosti i rade na osvješćivanju učenika o važnosti zaštite okoliša U drvene klupe OŠ Ivana Mažuranića sjeo i gradonačelnik Ivan Bosančić Nastava i roditeljski sastanci u učionici na otvorenome U SVOM IZVJEŠĆU gradonačelnik je istaknuo je da je Grad Čazma iz fondova uspješno realizirao asfaltiranje raskrižja u Gornjem Draganu i dijelu prometnice u Sišćanima Financiranje projekata Na Gradskom vijeću o obnovi prometnica i pješačkim stazama