Izbornik
Naslovnica Županije
Ulaz slobodan za sve građane

Dani izraelskog filma nastavak su dobre suradnje sa Županijom

IZ KULTURNE suradnje proizašla je i znanstvena suradnja, prije svega u Centru izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije, a Izraelu je izaslanstvo Splitsko-dalmatinske županije darovalo kip svetog Jeronima
1/2
Foto: SDŽ
Župan Blaženko Boban istaknuo je kako se ovaj događaj organizira već sedam godina, a razmjena kulturnih aktivnosti ima veliku korist za stanovnike Županije

U kinoteci "Zlatna vrata" otvoreni su Dani izraleskog filma u Splitu. Župan Blaženko Boban podsjetio je kako se ovaj događaj organizira već sedmu godinu zaredom.

Sedam godina
– Od prvoga dana prihvatili smo suradnju s veleposlanstvom Države Izrael i zajednički provodili niz aktivnosti ovih godina. Iz kulturne suradnje proizišle su brojne akcije i aktivnosti, a razmjena kulturnih aktivnosti ima veliku korist za građane Splitsko-dalmatinske županije – izjavio je Blaženko Boban.

Otvaranju je nazočila zamjenica veleposlanika Države Izrael u Hrvatskoj i konzulica Hadas Dolev.

– Iznimno sam sretna što sam sudjelovala na otvorenju sedmih Dana izraelskog filma u Splitu zahvaljujući našoj odličnoj suradnji sa Splitsko-dalmatinskom županijom, Zlatnim vratima i kinom Mediteran – rekla je Dolev.

Ravnateljica Centra za kulturu i cjeloživotno obrazovanje "Zlatna vrata" Danijela Ćukušić izrazila je zadovoljstvo što se ovogodišnje otvaranje Dana izraleskog filma održalo upravo u njihovoj kinoteci.

– Ukupno pet filmova imat ćemo priliku pogledati u ovim danima. Naglašavam kako je ulaz slobodan za sve građane koje pozivam da dođu i upoznaju se s izraelskom kinematografijom – rekla je Ćukušić i dodala kako je odabir filmova napravilo Veleposlanstvo te se vodilo računa o različitosti tema kojima se oni bave.

Centar izvrsnosti
Župan Blaženko Boban je napomenuo kako sedmi dani izraelskog filma koincidiraju s godinama njegovog mandata na čelu Splitsko-dalmatinske županije.

– Iz te kulturne suradnje proizašla je i znanstvena suradnja prije svega u Centru izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije. Prošle smo godine bili u Izraelu, u svibnju, i iz te naše suradnje proizišla je aktivnost gradnje kampa za Centar izvrsnosti u Novim Selima kojije prošao prvi krug evoluacije ponuda. Prošli smo prvi krug za europska sredstva. Imamo još niz drugih aktivnosti u suradnji s Izraelom. Razmjena kulturnih aktivnosti vrlo je važna. Nadam se da ćemo jednog dana imati Dane hrvatskog filma u Izraelu, i to nakon našeg sljedećeg posjeta kada ćemo se susresti s izraelskim ministrom kulture – rekao je Boban.

Tijekom prošlog posjeta Izraelu izaslanstvo Splitsko-dalmatinske županije darovalo im je kip svetog Jeronima, svoga zaštitnika.

ZGRADA će se prostirati na 2200 četvornih metara i niknut će na prostoru bivše vojarne, na zemljištu koje je darovao Grad Ministrica Nina Obuljen Koržinek obišla je gradilište Nova arhivska zgrada vrijedna 4 milijuna eura RADOVI napreduju planiranom dinamikom, a gradonačelnik Radić istaknuo je da je od devet čestica u IT parku zakupljeno njih šest, a u tijeku je i izrada pravilnika za zakup poslovnih ureda u središnjoj zgradi parka Otvorenje se očekuje sredinom siječnja iduće godine Poslovna zgrada pružit će priliku manjim IT tvrtkama da ojačaju ŽUPAN Zagrebačke županije Stjepan Kožić ugovore je ovih dana uručio gradonačelniku Grada Vrbovca Denisu Kralju te načelniku Općine Bedenica Slavku Cvrlji najviše za za gradnju prometne i komunalne infrastrukture Gradovima i općinama 2,6 milijuna eura za 99 projekata