Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
zagrebačka županija

Dodijeljene plakete Zlatna kuna najboljim poduzetnicima

U Zagrebu i Zagrebačkoj županiji sjedište je čak 40 posto hrvatskih poduzetnika koji iskazuju 46,4 posto neto dobiti, ostvaruju 56,5 posto ukupnih prihoda i 49,6 posto izvoza svih poduzetnika u RH
Foto: Zagrebačka županija
Niz je tvrtki čiji izvanredni poslovni rezultati kontinuirano pune županijski proračun, a to nam pak omogućuje da dio tog novca ponovno investiramo kroz potpore, kaže zamjenik župana Ervin Kolarec

General Logistics Systems (GLS) Croatia iz Donjeg Stupnika u kategoriji velikih poduzeća, Infigo IS iz Samobora u kategoriji srednjih poduzeća i Vikrom iz Bregane u kategoriji malih poduzeća dobitnici su plakete Zlatna kuna koju dodjeljuje Hrvatska gospodarska komora – Komora Zagreb za najbolje malo, srednje i veliko trgovačko društvo u 2022. godini s područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Izazovna vremena

U konkurenciji velikih trgovačkih društva u gradu Zagrebu Zlatna kuna pripala je tvrtki Vertiv Croatia, u konkurenciji srednjih nagrađena je tvrtka Syntio, a u konkurenciji malih trgovačkih društva nagrađena je tvrtka M.T.M. Creator.

Čestitke laureatima u ime Zagrebačke županije uputio je zamjenik župana Ervin Kolarec.

– Unatoč izazovnim gospodarskim vremenima naši su se poduzetnici pokazali snažnima i fleksibilnima. Tim više želim čestitati svim dobitnicima ovog vrijednog priznanja i njihovim djelatnicima. Zagrebačka županija uvijek je tu za svoje poduzetnike. Na našem području sjajno posluje čitav niz tvrtki čiji izvanredni poslovni rezultati kontinuirano pune županijski proračun, a to nam pak omogućuje da dio tog novca ponovno investiramo kroz potpore u naše mikro, male i srednje poduzetnike, kao i čitav niz investicija – rekao je Kolarec dodavši kako je u te dvije županije, gospodarski najrazvijenijem području Hrvatske, sjedište čak 40 posto hrvatskih poduzetnika koji iskazuju 46,4 posto neto dobiti, ostvaruju 56,5 posto ukupnih prihoda i 49,6 posto izvoza svih poduzetnika u RH, s udjelom od 45 posto u broju zaposlenih.

– Iako se glavnina poslovanja tvrtki na području Komore Zagreb i dalje odvija u djelatnosti trgovine na veliko i malo, treba istaknuti da vrijednost izvoza tvrtki sa sjedištem u Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji doseže 50 posto ukupnog hrvatskog izvoza što odražava snažnu industriju i jaku izvoznu orijentiranost – istaknuo je Josip Zaher, predsjednik Komore Zagreb.

Nagrada za izvrsnost

Najuspješnija velika tvrtka u Zagrebačkoj županiji je General Logistics Systems Croatia (GLS) koja u Hrvatskoj zapošljava 121 djelatnika, a izgradnja distribucijskog centra koji je smješten u Donjem Stupniku započela je 2020. godine s fokusom na održivost i podizanje kvalitete usluge. U kategoriji srednjih tvrtki nagrada je pripala Infigo IS osnovanoj 2005. kao konzultantska tvrtka specijalizirana za informacijsku sigurnost koja ima urede u pet država i posluje na tri kontinenta, a u Hrvatskoj zapošljava 41 djelatnika. Laureat u kategoriji malih trgovačkih društava za Zagrebačku županiju je Vikrom koji je orijentiran na izradu specijalnih vijaka i matica za brodogradnju, poljoprivredne strojeve, građevinarstvo, energetsku industriju, industriju hrane i pića, industriju nafte i plina, automobilsku, petrokemijsku industriju i strojarstvo.

Inače, plaketa Zlatna kuna dodjeljuje se za ostvarene poslovne rezultate u prethodnoj godini, a kriterij izbora je financijska, tehnološka i inovativna izvrsnost mjerljiva ukupnim prihodom, ulaganjem u razvoj, izvozom, novim proizvodima i zapošljavanjem te društveno odgovornim poslovanjem.

KROZ ZADRUGARSTVO djeca stječu dodatna znanja i vještine koje će im biti korisne u budućnosti Dani učeničkih zadruga Dječju kreativnost županija podupire i sa 17.000 eura PREDSTAVNICA Zagrebačke županije bavi se proizvodnjom i prodajom sezonskog povrća, malina, kupina, aronije i jagoda Titula stigla u Zagrebačku županiju Gordana Brozović prva pratilja najuzornije seoske žene Ovako u fokus stavljamo naše sugrađane starije dobi o kojima moramo posebno voditi računa, rekao je premijer Zagrebačka županija U budućem centru za starije osobe smještaj za 102 korisnika