Izbornik
Naslovnica Županije
Javni poziv za potrebe u kulturi

Muzeji i galerije mogu prijaviti četiri programa

Galerija Galženica
Foto: VELIKA GORICA

Zagrebačka županija objavila je javni poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi za 2024. godinu. Prijedlozi programa zaprimaju se do 7. listopada 2023. godine.

Sredstva će se dodjeljivati za knjižničnu, nakladničku, audiovizualnu i muzejsku djelatnost, kulturno-umjetničko stvaralaštvo i kulturno-umjetnički amaterizam, zaštitu, očuvanje i održivo upravljanje kulturnom baštinom te transferzalna područja.

Inače, u ovoj godini Zagrebačka županija podržala je 214 različitih programa u kulturi u ukupnom iznosu od 403.543 eura. Pravo podnošenja programa imaju samostalni umjetnici, udruge, umjetničke organizacije, ustanove u kulturi, pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnost u kulturi i medijima, kao i pravne i fizičke osobe za potrebe zaštite i očuvanja kulturnih dobara i arheološke baštine.

Ovisno o prijaviteljima, broj mogućih prijava se razlikuje pa tako pučka otvorena učilišta i centri za kulturu mogu podnijeti do pet prijava, knjižnice, muzeji i galerije do četiri prijave, udruge do dvije prijave, a ostali prijavitelji jednu prijavu. Također, svaki projekt/program mora biti prijavljen na posebnoj prijavnici.

ISTOG DANA u Osijeku su otvoreni radovi na obnovi zračne luke i zatvoreni radovi na obnovi glavne zgrade željezničkog kolodvora Generator gospodarske i ekonomske promjene Za obnovu putničkog terminala Zračne luke Osijek 11,3 milijuna € Karlovački gradonačelnik Damir Mandić najavio je da će u idućem razdoblju odraditi sastanke, točnije njih 38, sa svim mjesnim odborima i četvrtima kako bi se vidjelo koji su projekti prioritet Ujedinjuje lokalnu zajednicu Karlovac kroz KAkvart daje 93.000 eura za 15 projekata diljem grada DODIJELJENI UGOVORI S predstavnicima općina i gradova u zagrebačkoj Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici susrela se državna tajnica Željka Josić Gotovo 20 tisuća eura Općini Dubrava dodijelio je Središnji državni ured za demografiju i mlade Mladim obiteljima sufinancirat će stanovanje, prijave otvorene do 30. rujna