Izbornik
Naslovnica Županije
Poticaj Zagrebačke županije za daljnje bavljenje sportom

Nagrađeni najuspješniji sportaši osnovnih i srednjih škola

ZA ŠKOLSKU GODINU 2022./2023. dodijeljen je niz nagrada u raznim kategorijama, što svjedoči o izrazitom trudu koji pojedinci i škole ulažu u sport
1/2
Foto: Zagrebačka županija
Na svim državnim natjecanjima Županija je imala svoje predstavnike, a u konkurenciji osnovnih i srednjih škola na državnoj razini osvojila 10 prvih mjesta

U Svetom Ivanu Zelini održana je svečana dodjela nagrada u školskom sportu Zagrebačke županije za školsku godinu 2022./2023.

Prema riječima predsjednice Županijskog školsko-sportskog Saveza Zagrebačke županije Ivančice Valek, školska godina 2022./2023. bila je izuzetno uspješna.

– Na svim državnim natjecanjima imali smo svoje predstavnike, a u konkurenciji osnovnih i srednjih škola na državnoj razini osvojili smo deset prvih mjesta na natjecanjima. Iz godine u godinu sve brojniji, bolji i uspješniji – zaključila je Valek.

U ime Zagrebačke županije svečanosti je nazočila pročelnica Upravnog odjela za kulturu, sport, tehničku kulturu i civilno društvo Zagrebačke županije Jadranka Dujić Frlan koja je sportašima prenijela pozdrave župana Stjepana Kožića te poručila: – Nadam se da su vam ove nagrade i priznanja poticaj za daljnje bavljenje sportom i da će sport i dalje biti važan dio vaših života.

Puno uspjeha nagrađenima zaželio je i gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Hrvoje Košćec.

Najuspješniji pojedinci i ekipe
Najuspješnije ženske sportske ekipe u kategoriji 5. i 6. razreda osnovnih škola proglašene su one iz OŠ Đure Deželića, Ivanić Grad i OŠ Bistra, dok su najuspješnije muške sportske ekipe u kategoriji 5. i 6. razreda osnovnih škola bile OŠ "Ljubo Babić", Jastrebarsko i OŠ Šćitarjevo. Najuspješniji pojedinci 5. i 6. razreda osnovnih škola su Ana Babić iz OŠ Bistra I Jurica Bošnjak iz OŠ "Ljubo Babić" Jastrebarsko. Najbolje školsko sportsko društvo osnovnih škola 5./6. razred Zagrebačke županije su OŠ Bistra, Donja Bistra, ŠŠD Bistra, a najbolje ženske sportske ekipe u kategoriji 7. i 8. razreda osnovnih škola izabrane su OŠ Đure Deželića, Ivanić Grad, OŠ Bogumila Tonija, Samobor i OŠ Josipa Zorića, Dugo Selo. Titulu najuspješnije sportašice u kategoriji srednjih škola odnijela je Tea Petračić iz Gimnazija Velika Gorica, dok je najuspješniji sportaš u kategoriji srednjih škola Mateo Mišain iz Srednje škole Vrbovec.

Odlazak u mirovinu
Nagrađeni su i najuspješniji profesori i mentori Oliver Faber, OŠ Bistra, Tomislav Blažina, OŠ Josipa Zorića Dugo Selo, Bojan Jelanić, OŠ Đure Deželića Ivanić Grad, Matija Ribić, OŠ Šćitarjevo, Gordan Polan, Gimnazija Velika Gorica, Ines Bohaček, OŠ "Ljubo Babić" Jastrebarsko, Mirjana Prelec, Srednja škola Dugo Selo. Nagrada za životno djelo dodijeljena je profesorici Ines Jerčinović iz OŠ "Ljubo Babić" Jastrebarsko, dok su u mirovinu ispraćeni Mario Hustić iz OŠ Ivane Brlić Mažuranić, Prigorje Brdovečko, Božo Šaban iz OŠ Nikole Hribara Velika Gorica i Gordana Bastjančić iz OŠ Samobor.

Posebna nagrada za tajnicu Županijskog školsko-sportskog Saveza Zagrebačke županije dodijeljena je Maji Rađenović-Fijan. Dodijeljen je još niz nagrada u raznim kategorijama što svjedoči o izrazitom trudu koji pojedinci i škole ulažu u sport.

KOD SPOMEN-OBILJEŽJA održana je komemoracija za poginule branitelje Obilježena 32. obljetnica oslobodilačke akcije Širinci su bili točka na i prve velike pobjede Hrvatske vojske u Domovinskom ratu Gradonačelnika je u rodilištu dočekalo vodstvo bolnice Svečano u rodilištu koprivničke bolnice Gradonačelnik donio darove prvoj ovogodišnjoj bebi PLES UZ KONFETE Na Trgu kralja Tomislava atmosfera je bila odlična, a veselje je na samoborskim ulicama trajalo do dugo u noć Gradonačelnica Petra Škrobot na Silvestrovo je obišla žurne službe Čak 25.000 ljudi na popodnevnom dočeku Nove oborilo sve rekorde