Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Obrtnička komora Međimurske županije proslavila 27 godina postojanja

Nakon najteže 2018., broj obrta povećan za 300

Foto: Međimurska županija
Kako se nacionalnoj razini priprema racionalizacija sustava regionalnih komora, izražena je nada da se međimurska neće ugasiti

Nagrada za životno djelo i statua “Obrtnik Međimurja” dodijeljena je Božidaru Horvatu, serviseru vatrogasnih aparata iz Knezovca, 
koji je 31 godinu u obrtništvu.

Diplome za izniman doprinos

Plaketu “Majstor godine” za postignute poslovne rezultate, ostvarena tehnološka unapređenja, postignutu visoku razinu kvalitete proizvoda i usluga, za postignute visoke rezultate u poduci učenika za obrtnička zvanja uručena je Ivanu Višnjiću, zidaru iz Podbresta, Sandri Novak, ugostiteljici iz Čakovca i Josipu Markati, elektroinstalateru iz Hodošana. Priznanja su uručena na proslavi 27-godišnjice Obrtničke komore Međimurske županije u Prelogu.

– Tijekom tih godina mnogo se obrta otvorilo, s mnogima smo rasli od samih početaka. Najnižu stopu obrta imali smo u 2018. godini, samo 1195, a danas smo ponosni što imamo čak 300 obrta više. Mnoge aktivnosti ne bismo mogli realizirati bez pomoći Županije i međimurskih gradova i općina te im na tome zahvaljujemo, posebice u ovim izazovnim vremenima – rekao je predsjednik OKMŽ-a Boris Lukovnjak.

Kako se na nacionalnoj razini priprema racionalizacija sustava regionalnih obrtničkih komora, izrazio je nadu da se međimurska županijska komora ipak neće ugasiti jer su je, kazao je, obrtnici zajedno stvarali godinama.

Diplome za izniman doprinos u promidžbi, poticanju i unapređenju obrtništva i obrtničkog komorskog sustava primili su  Marko Panić, elektroinstalater iz Donjeg Mihaljevca, Kristina Strniščak, kozmetičarka iz Merhatovca, Davor Mesarić, ugostitelj iz Čakovca, Ivica Ladić, soboslikar – ličilac iz Čakovca i Robert Varga, tajnik Obrtničke komore Međimurja.

– Na svom poslovnom putu imate veliku podršku Obrtničke komore Međimurja, kojoj čestitam na velikih dvadeset i sedam 
godina rada. Trenutačno imamo 1504 registriranih obrta u Međimurju. Takvom brojkom posljednji smo se put mogli pohvaliti prije ekonomske krize 2008. godine, što je još jedna potvrda dobrog rada i sinergije koju imamo u županiji – rekao je župan Matija Posavec.

Čestitke je uputio i preloški gradonačelnik Ljubomir Kolarek.

Uručene zahvalnice HOK-a

Zahvalnicu Hrvatske obrtničke komore za izniman doprinos razvoju obrtništva i unapređenju rada obrtničkih asocijacija primili su Pučko otvoreno učilište Čakovec, Tatjana Lukman, profesorica iz Graditeljske škole Čakovec, Blaženka Dasović, profesorica iz 
Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Jesenka Pleh, profesorica iz Tehničke škole Čakovec i Branko Stanić, profesor iz Tehničke škole Čakovec.

Priznanjem Hrvatske obrtničke komore za izniman doprinos razvoju obrtništva i unapređenju rada obrtničkih asocijacija nagrađeni su Vladimir Čmrlec, Boris Pogorelec, Drago Šegović, Radovan Škrobar i Dragutin Vabec.