Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
SJAJAN SUVENIR

Nove Borboleta narukvice suveniri Zagrebačke županije

1/4
Foto: Zagrebačka županija
Predstavnici hrvatske tvrtke Borboleta, Borna Strižak i Stanislav Kostić, dizajner narukvica, istaknuli su da je projektni zadatak bio izazovan, no uspjeh nije izostao – što potvrđuje i sjajna online prodaja narukvica s motivima podgutnice i poculice kojih je prošle godine prodano više od dvije tisuće.

Črlena i svilena roža te pisanka motivi su tradicionalnih narodnih nošnji, a s turom, koji vizualizira glavu goveda po kojem je Turopolje dobilo ime, glavni su motivi jedinstvenih suvenira Zagrebačke županije – nove linije Borboleta narukvica. Ovim je projektom nastavljena uspješna dvogodišnja suradnja poznatog domaćeg brenda nakita i kreativnog tima Turističke zajednice Zagrebačke županije.

Na predstavljanju nove linije suvenira Zagrebačke županije, promovirane su i majice, hoodice s motivima narodne nošnje koje prate motive narukvica – nošnje zagrebačkog kraja.

Crvena privlači sreću

Bogatstvo kulturne baštine i kreativan koncept suvenira bili su smjernica za pripremu modernih narukvica koje elementima narodne nošnje predstavljaju simbol nacionalnog identiteta. Rezultat izvrsne suradnje Turističke zajednice Zagrebačke županije i tvrtke Borboleta opet je rezultirao autentičnim i originalnim dizajnom koji postiže visoku razinu prepoznatljivosti, a s druge strane s takvim suvenirom znamo da su oni najbolji promotor destinacije Zagrebačke županije. Turistička zajednica Zagrebačke županije spaja koncept kulture i turizma kroz funkciju odličnog suvenira kao jednog od načela razvoja održivog turizma – izjavila je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović.

Predstavnici hrvatske tvrtke Borboleta, Borna Strižak i Stanislav Kostić, dizajner narukvica, istaknuli su da je projektni zadatak bio izazovan, no uspjeh nije izostao – što potvrđuje i sjajna online prodaja narukvica s motivima podgutnice i poculice kojih je prošle godine prodano više od dvije tisuće.

– Turopolje i Velika Gorica različitim manifestacijama njeguju kulturnu baštinu, najveća simbolika narukvica za nas je sigurno tur – govedo po kojem je Turopolje dobilo ime – izrazio je zadovoljstvo projektom župan Plemenite općine Turopolje Josip Odrčić dok je njegov zamjenik Marko Cvetković komentirao simbole na modernim narukvicama kao što su crvena boja, koja označava mladost, veselje, istaknuvši kako je crvena u povijesti ovoga kraja boja koja privlači sreću.

Dobri rezultati

Na predstavljanju suvenira bio je i zamjenik župana Damir Tomljenović. On je izjavio da će ovaj nakit s daškom tradicije biti idealan poklon koji će svakoga razveseliti. Zamjenik župana osvrnuo se i na iznimne turističke rezultate u prošloj godini:

– Broj noćenja u Zagrebačkoj županiji do sada je za dva posto veći u odnosu na rekordnu 2019. godinu, tako da sa sigurnošću možemo reći da se turizam ili još bolje rečeno turisti vraćaju. Trend koji bilježimo u posljednje vrijeme je porast interesa kod gostiju za unajmljivanje kuća za odmor – rekao je Tomljenović dodavši da Zagrebačka županija ima niz turističkih aduta – od vrhunske eno gastro ponude, poznatih vinskih cesta, do biciklističkih staza, prekrasne prirode i kulturne baštine.