Izbornik
Naslovnica Županije
Od domaćih proizvoda s OPG-ova do edukacije

Novogradiški poljoprivredni sajam sve više prepoznaju i izlagači iz inozemstva

SAJAM je okupio velik broj izlagača
1/6
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Nova je Gradiška 24. put bila domaćin tradicionalnog sajma "Poljoprivredno-poduzetničke ideje", koji je ove godine okupio velik broj izlagača iz devet hrvatskih županija i inozemstva. Manifestacija je održana u organizaciji Brodsko-posavske županije te uz potporu Grada Nove Gradiške i "Novogradiškog sajma".

Tijekom dva dana posjetitelji su mogli vidjeti brojne štandove obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i izlagača iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Mađarske, a upriličena su i brojna stručna predavanja te Hrvatski medni doručak u suradnji s Hrvatskim pčelarskim savezom i udrugama pčelara. Bila je prisutna i struka pa su proizvođači mogli nešto i naučiti. Prikazan je edukacijski film za pčelare i održana su dva aktualna stručna predavanja vezana za afričku svinjsku kugu. Zainteresirani su mogli razgledati i izložbu osobnih i gospodarskih vozila.

U ime Brodsko-posavske županije prisutne je pozdravio pročelnik za gospodarstvo i poljoprivredu Željko Burazović:

– Raduje me što se svake godine, osim naših vjernih izlagača, javljaju novi izlagači. Vrijedi napomenuti da imamo izlagače iz naših susjednih zemalja, a to je znak da je ta naša prepoznatljivost proširila se na druga područja. Stoga očekujem da će ovakve manifestacije omogućiti bolju i lakšu te djelotvorniju promociju zahvaljujući kojoj će svi ostvariti neke benefite – rekao je Burazović.

Poljoprivredno-poduzetničke ideje spoj su sajamskih, izložbenih, edukativnih, stručnih i poduzetničkih sadržaja. U sklopu manifestacije održan je kulturno-umjetnički program "Snašo jesil' sajmovala", smotra folklora na kojoj su nastupila kulturno-umjetnička društva iz Vrbja, Cernika, Okučana, Drežnika i Davora te Udruga umirovljenika iz Nove Gradiške.

Sklonište otvoreno 2017. prostire se na površini od 5000 m2 te Grad Velika Gorica izdvaja više od 130.000 eura godišnje Sklonište za životinje Grada Velike Gorice u Jagodnom Ulažemo u najmodernije i najuređenije sklonište GRAD svake godine ima pregršt mjera koje su namijenjene upravo poduzetnicima početnicima 16. međunarodna konferencija o poduzetništvu "Kako pametno rasti" Grad Osijek različitim mjerama potiče rast i razvoj poduzetništva KOD GRADSKOG stadiona gradit će se Sportsko-rekreacijski centar s parkom, a sva tri predviđena nova gradska parka trebala bi se izgraditi do kraja 2027. godine uz pomoć EU fondova Prostorno-programska studija s idejnim rješenjima Novi gradski park gradit će se na prostoru bivše vojarne