Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
U Gospodarskoj zoni Zdenčina

Orbicov distributivni centar vrijedan je 40 milijuna eura

Orbicov distributivni centar
Foto: Zagrebačka županija
Perspektivnim područjem za ulaganje čini nas geografski položaj i činjenica da našim područjem prolaze važni europski koridori – rekao je Kolarec

Distributivni centar tvrtke Orbico vrijedan nevjerojatnih 40 milijuna eura gradi se u Gospodarskoj zoni Zdenčina u suradnji s tvrtkom Logexpert, a planirano je zapošljavanje čak tristotinjak ljudi. U prvoj fazi planirana je gradnja 42, a u drugoj još 20 tisuća četvornih metara najmodernijeg skladišnog prostora, s raznim mogućnostima skladištenja roba u ambijentalnim i temperaturnim uvjetima. Distributivni centar će u prvoj fazi biti opremljen automatiziranim shuttle sustavom za servisiranje B2B i B2C kupaca, a u kasnijim fazama i potpuno autonomnim robotskim sustavima koji će pomoći djelatnicima da posao odrade lakše, brže i preciznije.

– Bit će ovo naš najveći i najmoderniji logistički centar od svih koje imamo u 20 zemalja. Slične smo otvorili proteklih godina u Poljskoj i Bugarskoj te i od ovog očekujemo da bude nositelj razvoja i inovacija – rekao je Branko Roglić, vlasnik Orbico grupe. U ime Zagrebačke županije obilježavanju početka radova nazočio je zamjenik župana Ervin Kolarec, koji je istaknuo koliko je važno što niz godina pozicioniraju županiju kao poželjnu destinaciju za ulaganje. U ovom projektu vidi znak da idu u dobrom smjeru.

– Perspektivnim područjem za ulaganje čini nas geografski položaj i činjenica da našim područjem prolaze važni europski koridori – rekao je Kolarec, podsjetivši da se na području županije nalazi tridesetak poduzetničkih zona u koje je Županija do sada uložila oko sedam milijuna eura, a u kojima posluju brojne strane i domaće korporacije.

NAJVIŠE je roda u Vrbovcu, Ivanić-Gradu, općinama Pisarovina i Klinča Sela te selima Donja Kupčina i Donja Zdenčina Naknada za gnijezdo na objektu 92,91 euro Nastavak projekta 'Zaštita i očuvanje bijele rode' Nagrađeni su učenici-inovatori Srednje strukovne škole Samobor te nekadašnji učenici ove škole, danas studenti, Lovro Stipanović i Josip Oroz zagrebačka županija Kolarec: Ponosni smo na rezultate Zajednice tehničke kulture Pomoćnici u nastavi za područje zagrebačke županije Traži se 196 pomoćnika u nastavi i 1 stručni komunikacijski posrednik