Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Koordinacija vijeća i predstavnika nacionalnih manjina na studijskom putovanju na istok Hrvatske

Ovi susreti pomažu nam da bolje razumijemo jedni druge

Foto: Zagrebačka županija
Za vrijeme boravka u Slavoniji i Baranji, gosti iz Zagrebačke županije družili su se i izmijenili iskustva s pripadnicima mađarske, srpske, njemačke, rusinske i ukrajinske nacionalne manjine

Koordinacija vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Zagrebačke županije u sklopu studijskog putovanja posjetila je istok Hrvatske gdje se sastala s predstavnicima nacionalnih manjina Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije. Na studijskom  putovanju bila je i predsjednica Županijske skupštine Martina Glasnović.

U Belom Manastiru susreli su se s pripadnikom mađarske nacionalne manjine Ferencom Kovačem, nakon čega su posjetili Etnološki centar baranjske baštine i održali sastanak sa saborskim zastupnikom mađarske nacionalne manjine Robertom Jankoviscem, zamjenicom gradonačelnika Belog Manastira Svetlanom Žarković i predstavnicima nacionalnih manjina s područja Osječko-baranjske županije.

Sljedećeg dana u Mađarskom domu u Vukovaru sastali su se s predsjednicom Udruge Mađara Grada Vukovara Ružicom Jakumetović te održali sastanak s predstavnicima Koordinacije nacionalnih manjina Vukovarsko-srijemske županije, odnosno predstavnicima mađarske, srpske i njemačke manjine te Rusinima i Ukrajincima.

Uslijedio je susret sa zamjenikom župana Vukovarsko-srijemske županije iz reda manjina Srđanom Jeremićem te obilazak dvorca Eltz.

– Ovi susreti pomažu da bolje razumijemo jedni druge te da se podrškom raznolikosti daje doprinos stvaranju boljih uvjeta za život svih stanovnika u Hrvatskoj – poručili su iz Koordinacije.