Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
zagrebačka županija

Priznanje županije samoborskoj sportašici Sadei Bećirović

NA PODRUČJU Zagrebačke županije djeluje oko 680 registriranih sportskih klubova, 20.000 aktivnih sportaša te više od 1600 trenera, sudaca i delegata
Foto: Zagrebačka županija
Zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec primio je hrvatsku reprezentativku i karatisticu Karate kluba Samobor u povodu osvajanja brončane medalje u ekipnoj kategoriji na Svjetskom prvenstvu u karateu

Zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec primio je samoborsku sportašicu Sadeu Bećirović, hrvatsku reprezentativku i karatisticu Karate kluba Samobor, u povodu osvajanja brončane medalje u ekipnoj kategoriji na Svjetskom prvenstvu u karateu održanom od 24. do 29. listopada 2023. godine u Budimpešti.

– Iza Sadee je niz zaista respektabilnih medalja i drago nam je da smo je danas ugostili u Zagrebačkoj županiji kako bismo joj uputili čestitku na brončanoj medalji te iz prve ruke čuli kakva je borba prethodila njezinu osvajanju u Budimpešti – rekao je Kolarec, dodavši kako je Zagrebačka županija nakon osvajanja medalje Sadeu i prigodno novčano nagradila.

Istaknuo je i da na području Zagrebačke županije djeluje oko 680 registriranih sportskih klubova, 20.000 aktivnih sportaša te više od 1600 trenera, sudaca i delegata. Zagrebačka županija u kontinuitetu mnogo ulaže u sport, a u 2024. godini za tu namjenu osigurano je 1,2 milijuna eura.

– Iza mene je jedna uspješna godina! Okitila sam se sa srebrom na europskom i broncom na svjetskom prvenstvu, a u tom smjeru idem i dalje – rekla je Bećirović, zahvalivši pritom Zagrebačkoj županiji što prepoznaje rad, trud i rezultate sportaša. Naime, hrvatska ženska karate reprezentacija na putu do osvojene brončane medalje pobijedila je reprezentacije Hong Konga, Turske, Belgije i Maroka, a u borbi za broncu pobijedile su domaćina Mađarsku.

Europsko prvenstvo

– Za dva dana putujem Pariz na daljnja natjecanja, pripremam se za europsko prvenstvo koje će se u svibnju održati u Zadru, zatim u studenom slijedi svjetsko ekipno prvenstvo, a u međuvremenu i niz međunarodnih natjecanja – najavila je Bećirović, istaknuvši i zlatnu medalju koju je dan prije osvojila na Karate Grand Prix Croatia turniru u Samoboru.

Sadein trener Darko Šimunec rekao je kako je Sadea vrlo zahvalna sportašica s kojom je lijepo raditi.

– Rezultat koji ona postiže na natjecanju je rezultat njezina rada i zalaganja na treninzima – izrazio je je Šimunec te zahvalio na potpori Županiji i Zajednici sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije.

Promocija monografije

U ime Zajednice sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije predsjednik Vladimir Bregović čestitao je Sadei na kontinuitetu u postizanju sportskih rezultata, naglasivši da je karate perjanica sporta u Zagrebačkoj županiji. Govoreći o aktualnostima u radu Zajednice, Bregović je najavio dva važna događaja – početkom veljače održat će se promocija monografije o 25 godina rada i djelovanja Zajednice, a početkom ožujka održat će se izbor najboljeg sportaša i sportašice Zagrebačke županije u 2023. godini.

Prijmu su nazočili i pročelnica županijskog Upravnog odjela za kulturu, sport, tehničku kulturu i civilno društvo Jadranka Dujić Frlan te tajnik Zajednice Mario Makarun.

U PROTEKLIH pet godina Zagrebačka je županija uz pomoć europskih sredstava energetski obnovila četiri zgrade osnovnih i srednjih škola te tri doma zdravlja VELIKO ULAGANJE Zagrebačka županija pokreće novi ciklus energetskih obnova PREMA INDEKSU razvijenosti Jedinice lokalne samouprave razvrstavaju se u osam skupina, pri čemu se u VIII. skupini nalaze iznadprosječno rangirane jedinice lokalne samouprave. zagrebačka županija Zagrebačka županija u top pet najrazvijenijih županija u Hrvatskoj OCIJENJENA su 44 uzorka, nijedan nije odbačen Izložba rakija Zagrebačke županije Šampion izložbe je Ivan Martinko s rakijom šljivovicom