Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Za Zagrebačku županiju

Raspored besplatnih pregleda ranog otkrivanja melanoma

melanom
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL/Ilustracija
U 2019. godini pregledano je 907 osoba s područja Zagrebačke županije, od kojih je preporučena daljnja obrada za šest osoba, dok je kod 207 osoba izražena sumnja na karcinom kože

S obzirom na povoljnu epidemiološku situaciju, nastavlja se provođenje preventivnog program ranog otkrivanja zloćudnih tumora kože u Ljekarnama Zagrebačke županije.

Počela je gradnja vodovodne mreže na području Vrbovca i 5 općina Cjevovod od 223 kilometra vodu će donijeti u 4600 domova

Program koji financira Zagrebačka županija će provoditi dermatovenerolozi iz Specijalne bolnice Naftalan u prostorijama Ljekarni Zagrebačke županije prema sljedećem rasporedu (telefonske rezervacije termina su obvezne, a brojevi su dostupni na:  https://www.ljekarne-zz.hr/prodajna-mjesta/).

Foto: Zagrebačka županija

Ovaj program Zagrebačka županija provodi sedmu godinu zaredom, a interes stanovnika županije je svake godine u porastu. U prethodnih šest godina kroz preventivni program pregledana je 3441 osoba.

Prema izvješću Specijalne bolnice Naftalan, u 2019. godini pregledano je 907 osoba s područja Zagrebačke županije, od kojih je preporučena daljnja obrada za šest osoba, dok je kod 207 osoba izražena sumnja na karcinom kože.

Župan Kožić obišao je radove na energetskoj obnovi područne škole Kerestinec Kvalitetnija nastava i boravak u školi za 14 učenika

Inače, redoviti pregledi kože s ciljem otkrivanja zloćudnih tumora kože u što ranijem stadiju bolesti, otvaraju mogućnosti potpunog izlječenja.