Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Važan projekt Virovitičko-podravske županije

Širokopojasni internet u osam općina

Foto: Kristijan Toplak
Projekt je vrijedan 39.446.503 kuna, a europska sredstva izdvojilo je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU

Stanovnici 5613 stambenih jedinica s područja osam općina Virovitičko-podravske županije do kraja ove godine imat će na raspolaganju “autocestu budućnosti” – dobit će širokopojasni internet brzine do 100 Mbps. Virovitičko-podravska je jedina županija u Hrvatskoj koja provodi takav projekt, a “pokrit” će njime općine Crnac, Čačinci, Čađavica, Mikleuš, Nova Bukovica, Sopje, Voćin i Zdenci.

– Virovitičko-podravska županija ovim je projektom pokazala koliko joj je važan ruralni razvoj naših općina, jer svatko, ma gdje živio, u velikom gradu ili malenom naselju, zaslužuje imati uvjete modernog doba. Brzi, širokopojasni internet danas je važan faktor razvoja nekog područja, jer on daje mogućnost mladima da svoje poduzetničke inicijative stvaraju iz bilo kojeg kraja Hrvatske. Ovaj je projekt potencijal razvoja i gospodarstva i poljoprivrede – istaknuo je župan Igor Andrović.

Virovitičko-podravska županija u ovaj se projekt uključila zbog kapaciteta pomoći kako bi, zajedno s osam općina koje su se odlučile u njega ući upravo sa županijom, lakše, brže i kvalitetnije izradila projekt koji će se sufinancirati kroz fondove EU. Projekt je vrijedan 39.446.503 kuna, a europska sredstva izdvojilo je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU.

Virovitičko-podravska županija Rekordna zaposlenost u posljednjih deset godina Dronovi će snimati poljoprivredne površine Posljedice rata Isplata potpora za 24 korisnika Ulaganje Županija nabavila kombi za OŠ Voćin