Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Vikend kulture u Svetoj Nedelji

Smijeh i glazba u Društvenom domu Strmec

Domenike - vokalni ansambl
Foto: Grad Sveta Nedjelja
Predstava 'Štefek soldat' jedna je od najomiljenijih i najnagrađivanijih Zelinskog amaterskog kazališta 'ZAmKa'

Ovaj vikend u Svetoj Nedelji rezerviran je za smijeh uz dobru kazališnu predstavu i cupkanje nogama uz tamburu, a konačan rezultat bit će uvijek dobrodošlo kulturno uzdizanje. Naime, u petak u Društvenom domu Strmec prikazat će se komedija pod nazivom “Štefek soldat” u izvedbi Zelinskog amaterskog kazališta “ZAmKa”, a u organizaciji Grada Svete Nedelje.

Sveta Nedelja Održana Međunarodna smotra folklora u Svetoj Nedelji Običaji i tradicije svijeta u Kerestincu

Ova predstava o Štefeku koji želi biti vojnik da ne doživi javnu sramotu u svom selu godinama je jedna od najpopularnijih zelinskih predstava, a ujedno i jedna od najnagrađivanijih.

– Ova predstava svima je omiljena. Predstava je bila nagrađena i na državnom natjecanju kazališnih amatera, a glavna glumica Mari Ivica dobila je nagradu za najbolju glumicu – kazala je Štefica Fanjek, autorica predstave. Predstava počinje u 20 sati i besplatna je za sve posjetitelje.

A već idućeg dana u istome prostoru održat će se koncert vokalnog ansambla Domenike pod nazivom “Večer s Domenikama” kojim obilježavaju petu godišnjicu od osnutka ansambla.

– Mi smo inače a capella sastav od 12 pjevačica, a ovo će biti jedna od lijepih iznimki u kojima nastupamo zajedno s glazbenim sastavom. Kako slavimo rođendan, bit će to lijepi izlet – kazala je Andrijana Iviček, članica ansambla koji je predvođen profesoricom Anom Benković. Ovaj sastav inače je nastupao po cijeloj regiji, ali i Hrvatskoj, a osvajao je i nagrade.

Suša Osam dana za prijavu štete Zbog suše elementarna nepogoda u pet gradova i osam općina Zagrebačke županije

– Samo ove godine naš je ansambl sudjelovao na tri natjecanja. Najbolji uspjeh imali smo kad smo postigli treće mjesto na natjecanju u Stubičkim Toplicama – pohvalila se Iviček.

Koncertu će se pridružiti i gosti: Glazbeni studio Hriberski te Tamburaški sastav Tamburaškog društva “Kerest” Sveta Nedelja. Ulaz je slobodan za sve posjetitelje.