Izbornik
Naslovnica Županije Primorsko-goranska
Rab plivački maraton

Srcem protiv barijera osmi put

Grad Rab
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
Sudionici maratona i ove će godine plivati dionicu Vodenča - Dolin - Vodenča u Barbatu s ciljem pružanja podrške osobama s invaliditetom te skretanja pažnje javnosti na njihov položaj i potrebe

U subotu 25. kolovoza 2018. g. s početkom u 09.00 sati na Rabu će se po osmi put zaredom održati plivački maraton za osobe s invaliditetom „Srcem protiv barijera“.

Riječ je o maratonu čiji je pokretač Krešimir Butković, književnik i novinar s rapsko - zagrebačkom adresom, jedan od značajnijih promotora i boraca za prava osoba s invaliditetom, te motivator koji svojom velikom snagom volje pokreće pozitivne promjene, kako u ljudskoj svijesti tako i u zajednici, priopćili su iz gradske uprave.

Poludnevni centar u Varaždinu Novi standard Boravak za mlade i osobe s invaliditetom

Sudionici maratona i ove će godine, vođeni motom jednakih mogućnosti za sve, plivati dionicu Vodenča - Dolin - Vodenča u Barbatu s ciljem pružanja podrške osobama s invaliditetom te skretanja pažnje javnosti na njihov položaj i potrebe, kao i na glavne zapreke za socijalnu uključenost. S obzirom na to da je maraton humanitarnog karaktera i ove će se godine prikupljati novčana sredstva kako bi se prisutne zapreke što lakše savladale.

Pored idejnog začetnika Butkovića, organizaciju maratona, kao i do sada, pomažu Grad Rab, TZG Raba, Udruga za promicanje kulture življenja „Komin“ i Udruga invalida kvarnerskih otoka iz Punta.

Buba bar u Vinkovcima Na jesen se otvara Buba Bar, goste će posluživati osobe s invaliditetom

Maraton koji je poprimio međunarodne okvire svojim će sudjelovanjem podržati Hrvatski Sabor, Hrvatski paraolimpijski odbor, HSUTI Zagreb, Grad Zagreb, PK Velenje Slovenija, Paraolimpijski komitet Srbije, Sportski savez OSI Rijeka, UTIB Bjelovar, DTI Rijeka, UTI Zadar, UIKO Punat, brojni sportaši, uvaženi gosti, Rabljanke i Rabljani i njihovi prijatelji.

Pozivamo sve ljude dobre volje da podrže 8. plivački maraton „Srcem protiv barijera“ pod motom „Budimo jednaki u moru i svijesti. Zapinimo more!“.

Ronjenje Rab Pogled u plavo Ronilački spektakl na proslavi dana Grada Raba