Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
U šest godina podijeljeno 5,2 milijuna kuna za 260 mladih Međimuraca

Studentima po 1300 kuna mjesečno iz Zaklade Mikec

Foto: Međimurska županija
– Kriterije za dodjeljivanje stipendije postavljao sam sam, a jedna od želja bila mi je na neki način pomoći djeci iz kraja u kojem sam rođen i u kojem sam odrastao – rekao je osnivač dr. Antun Mikec

Podijeljeno je 48 novih stipendija Zaklade Mikec osnovane radi poticanja izvrsnosti i pomoći studentima slabijeg imovinskog stanja s područja Međimurja. Od 2016. godine, kad je Zaklada osnovana, dodijelila je 260 stipendija u iznosu od 5,2 milijuna kuna. Ove godine dosadašnji iznos stipendije povećan je s 1100 kuna na 1300 kuna mjesečno.

– Izuzetno mi je drago što stipendijama pomažemo studentima, ali i njihovim roditeljima u školovanju djece. Kriterije za dodjeljivanje stipendije postavljao sam sam, a jedna od želja bila mi je na neki način pomoći djeci iz kraja u kojem sam rođen i u kojem sam odrastao – rekao je osnivač dr. Antun Mikec.

Prema riječima predsjednika uprave Nevena Mikeca, troje stipendista Zaklade vratilo je 20 posto primljene ukupne stipendije – Iva Babić, Filip Grabant i Bruno Mikec.

– Oni su, nakon što su uspješno završili svoj studij i počeli raditi, uplatili dio svojih primanja u Zakladu, a njihova sredstva sada se dodjeljuju nekim novim uspješnim studentima – rekao je Mikec.

– Obrazovanje je prioritet, jer bez dobrog i kvalitetnog obrazovanja nema jake regije – rekao je župan Matija Posavec.