Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Obrazovanje

Tri obljetnice Učiteljskog fakulteta

Foto: Međimurska županija

Odsjek Učiteljskog fakulteta u Čakovcu obilježio je 145. godišnjicu rada, 105. godišnjicu izvođenja nastave na hrvatskome jeziku i 49. obljetnicu obrazovanja odgojitelja.

– U novijoj povijesti Odsjeka Učiteljskog fakulteta bilježimo ogroman iskorak u kvaliteti programa, ali smo otišli i u sferu nemogućeg da bismo promijenili moguće te uz pomoć Međimurske županije u potpunosti završili obnovu ove zgrade u Čakovcu, prave ljepotice u svijetu arhitekture – rekao je dekan prof. dr. sc. Siniša Opić.

Gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini istaknula je da je Učiteljski fakultet institucija zbog koje je Čakovec već gotovo stoljeće i pol sveučilišni grad. 

storyeditor/2024-04-26/MZA.jpg Županiji su dodijeljena sredstva za dva projekta – Feštetićev dvorac i hižu međimurske popevke Feštetićev kaštel ide u obnovu, odobreno 6,6 milijuna eura Nekoliko dana nakon što je Skupština Međimurske županije prihvatila prijedlog te međimurskoj popevki darovala njezin dan u godini, u utorak 23. travnja predstavljena je "Antologija međimurske popijevke" Bibliotheca Murodravana Tiskana "Antologija međimurske popijevke" storyeditor/2024-04-26/MZB.jpg Novi turistički projekt "Z cugom v zeleno Međimurje", dalje busom i biciklom