Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Sjednica Savjeta mladih Međimurske županije, pred kojim je važna godina

U drugoj polovici 2022. godine predsjedaju Koordinacijom

Foto: Međimurska županija
Međimurje od 1. siječnja počinje nositi titulu Europske regije sporta

Pred članovima Savjeta mladih Međimurske županije važna je godina. U drugoj polovini 2022. preuzet će predsjedavanje Koordinacijom županijskih savjeta i ugostiti predstavnike savjeta mladih iz ostalih županija.

Iduća godina posebna je po tome što ju je Europski parlament službeno proglasio Europskom godinom mladih, a Međimurje će od 1. siječnja nositi titulu Europske regije sporta pa će se članovi Savjeta mladih brojnim aktivnostima uključiti u programe kojima će Međimurje obilježiti važne titule.

– Naša je zadaća da potaknemo što veći broj mladih da se aktivno uključe u ključne procese i javne politike na lokalnoj, nacionalnoj, ali i europskoj razini. Mladež brojnim inicijativama, projektima, rezultatima i uspjesima svakodnevno potvrđuje da je sposobna, proaktivna i svojim znanjem želi mijenjati svijet na bolje, pa želimo da se njihov glas još jače čuje – rekao je župan Matija Posavec.

Predsjednica Savjeta mladih Ana Maria Babić podnijela je izvještaj o aktivnostima od posljednje sjednice. U planu za naredno razdoblje je jačanje suradnje s organizacijama civilnog društva, tijelima lokalne i područne (regionalne) samouprave, kao i s lokalnim Savjetima mladih, kojih djeluje vrlo mali broj.

Sudjelovat će u svim važnim obilježavanjima u organizaciji županije, sjednicama Koordinacije županijskih savjeta i Nacionalnoj konferenciji.

Plan je i potpisivanje sporazuma o prijateljstvu i suradnji sa savjetima mladih iz drugih županija. Savjet mladih Međimurske županije broji 11 članova i njihove zamjenike.