Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
osječko-baranjska županija

U Gospodarskom centru OBŽ-a održan 18. Sajam lova, ribolova i turizma

Sajam lova i ribolova
1/3
Foto: Osječko-baranjska županija
SALORI je specifičan i važan sajam i po tomu što se veliki potencijali za lov, ribolov i turizam nalaze upravo u Osječko-baranjskoj županiji, istaknuo je župan Anušić

U Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije u Osijeku održan je proteklog vikenda 18. SALORI – Sajam lova, ribolova i turizma. Ovaj tradicionalni izložbeno-prodajni sajam prvi put se održao u novom prostoru, a trajao je tri dana. Na sajmu se okupilo stotinjak izlagača iz područja lova, ribolova i turizma, a ulaz je bio slobodan za sve posjetitelje.

U planu 11 događanja

Organizator sajma je Osječki sajam d.o.o. u suradnji s Osječko-baranjskom županijom, Hrvatskim lovačkim savezom, Lovačkim savezom Osječko-baranjske županije i Hrvatskim športsko-ribolovnim savezom. Program se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva turizma i sporta, a sponzori su Hrvatske šume d.o.o., Općina Strizivojna te Kroko proizvodnja i razvoj d.o.o. Zagreb.

Svečanom otvorenju sajma SALORI u novom, suvremenom i multifunkcionalnom prostoru Gospodarskog centra OBŽ-a nazočio je velik broj posjetitelja, od koji su mnogi lovci, ribolovci i zaljubljenici u prirodu.

– Kao i Proljetni sajam, koji je bio prvi u Gospodarskom centru OBŽ-a, i 18. SALORI je odličan sajam. SALORI je specifičan i važan sajam i po tomu što se veliki potencijali za lov, ribolov i turizam nalaze upravo u Osječko-baranjskoj županiji, pa njime svakako ostvarujemo zadani cilj. Danas je ovdje i 11 partnera iz Europe, sajam je veći i vidljiviji nego prije čime ćemo ostvariti dobre rezultate i odjeke. Naravno, rezultat sajma treba biti i veća gospodarska aktivnost u sve tri grane – rekao je župan Ivan Anušić na otvorenju sajma.

– SALORI je već deseta manifestacija u ovom prostoru, a do kraja godine planiramo još 11 događanja, i to dva sajma, 8 konferencija i jedan veliki međunarodni summit. Gospodarski centar OBŽ-a tako ostvaruje svoju ulogu, a sve zbog čega smo ga napravili i investirali toliko novca se postupno opravdava. Naravno, ovo je prva faza razvoja GC-a koji će se dalje graditi, nadam se uz potporu Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU – kazao je župan.

Saborska zastupnica i koordinatorica Županije za Gospodarski centar OBŽ-a Nataša Tramišak upozorila je da već na samom otvaranju Sajma ima više izlagača i posjetitelja.

– Imamo puno kvalitetniji, moderniji i bolji prostor koji će sigurno omogućiti da sljedećih godina ovaj sajam nadraste Osječko-baranjsku županiju i cijelu Slavoniju te bude jedan od najvažnijih sajmova u Hrvatskoj – poručila je Tramišak.

Gastro ponuda, radionice...

Na sajmu je predstavljena i bogata gastronomska ponuda, izložba fotografija kontinentalnog turizma, održane su i razne edukativne radionice, okrugli stolovi...

– Novo mjesto, novo vrijeme, novi ljudi. Nakon 17 godina na Pampasu, SALORI dolazi u Gospodarski centar OBŽ-a, i to je dokaz sinergije Grada i Županije te simbol daljnjeg gospodarskog razvitka – rekao je predsjednik Gradskog vijeća Osijeka Tihomir Florijančić. Uz Hrvatski lovački savez i Lovački savez OBŽ-a, na Sajmu su sudjelovali i lovački savezi iz drugih županija te iz Bugarske, BiH, Češke, Grčke, Kosova, Mađarske, Makedonije, Moldavije, Rumunjske, Slovenije i Srbije.

SLUŽIT ĆE prvenstveno mladima koji se školuju kako bi ostvarili sve mogućnosti bitne za život i rad Investicija od 600.000 eura U Pečuhu otvorena nova zgrada hrvatskog internata POTPISIVANJEM ugovora počela je faza izgradnje posljednjih 5 kilometara dionice Koridora Vc u Baranji do granice s Mađarskom, koji će autocestom povezati Republiku Hrvatsku sa sjeverom Europe Autocestom povezati Hrvatsku sa sjeverom Europe Potpisan ugovor za završetak koridora 5c u Hrvatskoj Osječko-baranjska županija u Bruxellesu predstavljena kao Europska regija sporta 2024. Europska uloga u sportu Osječko-baranjska županija u Bruxellesu predstavljena kao Europska regija sporta 2024.