Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
POVEZIVANJE OBRAZOVANJA I GOSPODARSTVA

U izvrsnost se ulaže 100 milijuna kuna

Foto: Međimurska županija
Jedan od projekata je i Regionalni centar za strojarstvo vrijedan 50 milijuna kuna

Međimurska županija prepoznala je važnost spoja obrazovanja i gospodarstva i među prvima se okrenula malom i srednjem poduzetništvu temeljenom na najsuvremenijoj tehnologiji, poručio je ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs nakon obilaska Centra održivog razvoja i prve znanstveno-istraživačke ustanove na području sjeverozapadne Hrvatske Metalske jezgre.

VIDEOKONFERENCIJA Župan sudjelovao u zasjedanju EU odbora regija

– Metalska jezgra impresivan je projekt i ponosni smo što je uspješno doveden kraju. Oprema koju posjeduju je dojmljiva te pruža ogromne mogućnosti suradnje i razvoja, a mladi znanstvenici garancija su da će se realizirati moderne i jedinstvene ideje – rekao je ministar Fuchs koji je održao i radni sastanak sa županom Matijom Posavcem o ulaganjima u obrazovanje.

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ OBIŠAO GRADILIŠTE Dnevna bolnica Metković: Tražimo hitnu helikoptersku službu

– U samom smo vrhu među hrvatskim županijama po ulaganjima u obrazovanje, od kapitalnih investicija do direktnih ulaganja u učenike i potpora za rasterećenje roditelje. U investicijskom smo zamahu u dijelu izvrsnosti i povezali smo gospodarstvo i obrazovanje projektima vrijednima 100 milijuna kuna – rekao je župan i dodao da je, uz Metalsku jezgru i Centar održivog razvoja, jedan od najznačajnijih projekata Regionalni centar kompetentnosti u strojarstvu vrijedan 50 milijuna kuna.