Izbornik
Naslovnica Županije Primorsko-goranska
investicija

U Novom Vinodolskom započela gradnja novog Doma zdravlja

Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
Prema riječima ravnatelja Mozetića u prostorima nove zgrade ukupne površine 1.809 četvornih metara bit će ordinacije obiteljske medicine, stomatologije, pedijatrije, patronažne službe, medicinsko biokemijski laboratorij te turistička ambulanta

Župan Zlatko Komadina sa suradnicima i gradonačelnik Velimir Piškulić obišli su danas gradilište novog Doma zdravlja u Novom Vinodolskom. Ispred investitora, Doma zdravlja PGŽ, projekt je predstavio ravnatelj Vladimir Mozetić, prenose iz Županije.

vrbovec Župan Kožić posjetio obnovljeni Dom zdravlja

Procijenjena vrijednost ove investicije je oko 11,2 milijuna kuna, a partner u projektu je i Grad Novi Vinodolski koji je ustupio zemljište. Izvođač radova je GP KRK, a ugovorni rok za dovršetak je 12 mjeseci, s time da se tijekom ljeta radovi neće izvoditi. 

- Dom zdravlja je od faze sanacije 2010.-2013.  godine kada su toj ustanovi prijetili veliki gubitci, došao do faze da je posto investitor. Našli smo novi model izgradnje gdje prodajemo staru zgradu koja će biti u funkciji turizma kako je to i predviđeno prostornim planom Novog Vinodolskog. Ova investicija financira se kreditnim sredstvima, a cijelu financijsku konstrukciju zatvorit ćemo prodajom postojećeg objekta Doma zdravlja. Primarna zadaća Doma zdravlja nije da gradi, nego pružanje djelatnosti, no u ovim specifičnim okolnostima pomogli smo Gradu Novom Vinodolskom i vjerujem da ćemo ovim projektom postići vrlo kvalitetnu zdravstvenu zaštitu stanovništva i gostiju - rekao je župan Komadina. 

ulaganje od 39 milijuna kuna u Čakovcu U novi Dom zdravlja smješteno je 35 ordinacija

Gradonačelnik Piškulić istaknuo je da je ovo još jedan u nizu projekata koji Primorsko-goranska županija realizira u suradnji s jedinicama lokalne samouprave, te rekao kako se nada da će sljedeće godine i mještani Novog i turisti imati liječničku uslugu u novom objektu.  

Prema riječima ravnatelja Mozetića u prostorima nove zgrade ukupne površine 1.809 četvornih metara bit će ordinacije obiteljske medicine, stomatologije, pedijatrije, patronažne službe, medicinsko biokemijski laboratorij te turistička ambulanta. Otvorena je mogućnost da se novi prostori koriste i za druge zdravstvene usluge sukladno potrebama stanovništva i turista. 

Posjet domu zdravlja Za opremanje ordinacija primarne zdravstvene zaštite 15 milijuna kuna Stigla nova oprema za domove zdravlja u Sisku i Petrinji