Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Akcija dobrovoljnog darivanja krvi

U prostorijama Zagrebačke županije prikupljeno 60 doza krvi

Foto: Zagrebačka županija
Prva akcija prikupljanja krvi održana je 25. listopada 1953. godine u Sisku te se na taj dan obilježava Dan dobrovoljnih darivatelja krvi

Šezdeset doza krvi prikupljeno je u prvoj ovogodišnjoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi koju je organiziralo Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb, a održana je u prostorijama Zagrebačke županije. Akciji su se tradicionalno odazvali zaposlenici županije i Hrvatske lutrije. Iz Gradskog društva Crvenog križa ističu da su potrebe za krvi velike, stoga pozivaju sve koji mogu da se odazovu akcijama dobrovoljnog darivanja krvi.

Stanovnici Vrbovca darivati krv imaju prilike već danas. Naime, tijekom veljače društva Crvenog križa Zagrebačke županije provode redovite akcije dobrovoljnog darivanja krvi na više lokacija. Ovomjesečna akcija u Vrbovcu traje do četvrtka do 17 sati. Danas, sutra i u četvrtak darivatelji od podne mogu doći u prostorije gradskog Crvenog križa. U srijedu je darivanje organizirano u restoranu Sablić u Dubravi, od 14 do 18 sati. U gradskoj vijećnici u Svetom Ivanu Zelini akcija će se provoditi 20., 21. i 22. veljače, a dan kasnije bit će održana u vatrogasnom domu u Bedenici. U Dugom Selu i Velikoj Gorici akcija će se provoditi 27. veljače, u prostorijama gradskih društava Crvenog križa, u Dugom Selu od 12 do 18, a u Velikoj Gorici od 9 do 14 sati. Gradsko društvo Crvenog križa Jastrebarsko akciju će provoditi 28. veljače od 12 do 16 sati u staroj školi u Pisarovini te od 17 do 19 sati u prostorijama DVD-a u Gornjem Desincu.

Inače, prva akcija prikupljanja krvi održana je 25. listopada 1953. godine u Sisku te se na taj dan obilježava Dan dobrovoljnih darivatelja krvi. Dobrovoljni darivatelji krvi mogu postati sve zdrave osobe od 18 do 65 godina.

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA Ruža Zagrebačke županije za najbolje u turizmu EU FONDOVI Zagrebačka županija sanirat će 35 klizišta, 32 mosta i propusta te 60 kilometara cesta Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije Nova kabina za dekontaminaciju, kompresor i dišni aparati