Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Obnova vile Zelengaj i zgrade Kinematografa

U Topuskom županijski projekti u vrijednosti od 8 milijuna eura

Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Vila Zelengaj koristit će se za pulmološke i kardiološke pacijente. Na prvom katu zgrade Kinematografa nalazit će se uredi za administrativno osoblje, a u prizemlju će biti restoran s multifunkcionalnom salom za sastanke i grupne terapije

Na području općine Topusko Sisačko-moslavačka županija trenutačno provodi projekte u vrijednosti od oko 8 milijuna eura, istaknuo je to župan Ivan Celjak tijekom obilaska Topuskog, na kojem je bio i potpredsjednik Vlade RH i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić sa suradnicima.

– Sisačko-moslavačka županija, u suradnji s Lječilištem Topusko, obnavlja vilu Zelengaj u vrijednosti od oko 840.000 € i zgradu Kinematografa u vrijednosti od 1,1 milijun €. Na objektu Kinematografa učvršćuju se zidovi, saniraju se pukotine u zidovima i sanirat će se sva oštećenja nastala tijekom potresa – rekao je župan Celjak.

– Vila Zelengaj koristit će se za pulmološke i kardiološke pacijente. Na prvom katu zgrade Kinematografa nalazit će se uredi za administrativno osoblje, a u prizemlju će biti restoran s multifunkcionalnom salom za sastanke i grupne terapije – rekao je ravnatelj Lječilišta Topusko Domagoj Mosler.

Ovo nisu jedina ulaganja u sanaciju nakon potresa koje provodi Sisačko-moslavačka županija na ovom području.

– Lani smo uredili i opremili jedan stan na području Topuskog, u koji smo smjestili obitelj čiji je dom stradao u potresu. Osim obnove, ulažemo u naše Lječilište Topusko i Top terme – dodao je župan Celjak. 

SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA Obnova i nove potpore poljoprivrednicima u Glini Razvitak ”Topusko pametni termalni grad” 2. Cool School zimska škola robotike i gaminga Učenici su naučili programirati robote i raditi jednostavnije kompjutorske igrice