Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
EKSPERIMENTALNI PROGRAM

Uručena vozila za pet škola uključenih u program cjelodnevne nastave

Automobili za škole
1/3
Foto: Osječko-baranjska županija

Od ukupno 62 škole u Hrvatskoj u kojima se provodi eksperimentalni program cjelodnevne škole čak 13 su škole s područja Osječko-baranjske županije. Od toga je 10 škola čiji je osnivač Županija, Grad Osijek osnivač je dvije, a jednoj je osnivač Vlada RH. Ključeve pet vozila ravnateljima osnovnih škola uključenih u program cjelodnevne nastave u petak je uručio obnašatelj dužnosti župana Mato Lukić.

– Osječko-baranjska županija kao osnivač 53 osnovne škole podržala je i uključila se u projekt cjelodnevne nastave te je s našeg područja najviše škola u Hrvatskoj prijavljeno u projekt. Vrijednost projekta za škole kojima je osnivač naša Županija iznosi 2,56 milijuna eura te će se za potrebe cjelodnevne nastave izvesti niz radova i kupiti nova oprema. Tako je nabavljeno i pet novih vozila vrijednih 167.000 eura, a koja će školama sigurno dobro poslužiti. Naime, naša je županija i prostorno velika pa će vozila dobro poslužiti za potrebe i usluge matičnih i područnih škola i uopće za provedbu ovog projekta – rekao je Lukić.

Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i mlade OBŽ-a Miranda Glavaš Kul istaknula je kako u ovih nekoliko mjeseci provođenja programa primjećuju zadovoljstvo i djece i roditelja.

– Naša najveća škola koja je uključena u projekt je OŠ Antuna Čolnića iz Đakova s gotovo 500 učenika, a najmanja OŠ "S.S. Kranjčević" iz Levanjske Varoši s 42 učenika – rekla je pročelnica. Dodala je kako je velika prednost što je OBŽ prva u Hrvatskoj uvela program besplatnog obroka za sve učenike, opremila kuhinje te su sada, kad je projekt podignut na nacionalnu razinu, stvoreni preduvjeti za njegovo kvalitetnije provođenje. 

storyeditor/2024-03-08/28skupstina24.jpg Centrom za kontrolu komaraca do smanjenja broja u idućih nekoliko godina Županija osigurala milijun eura za potpore u poljoprivredi Podravka i povrtlari Održana tribina u Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije Podravka ponudila slavonskim povrtlarima mogućnost suradnje storyeditor/2024-03-01/cz04.jpg Ravnateljstvo civilne zaštite i Osječko baranjska županija "Svijet se mijenja pa i civilna zaštita uvodi robote, dronove, amfibije i sonare za vodu"