Izbornik
Naslovnica Županije
Održana 17. sjednica Županijske skupštine

Vijećnici podržali izmjenu odluke o koeficijentima za obračun plaća službenika

VEĆINOM GLASOVA usvojeno je izvješće o izvršenju županijskog proračuna u 2022. godini s prijedlogom godišnjeg izvještaja
Foto: bpz.hr

Na 17. sjednici Skupštine Brodsko-posavske županije, posljednjoj prije ljetne stanke, vijećnici su većinom glasova usvojili izvješće o izvršenju županijskog proračuna u 2022. godini s prijedlogom godišnjeg izvještaja.

Zeleno svjetlo dobili su i prijedlozi odluka o ustrojstvu i djelokrugu upravnih tijela, o kriterijima o načinu ocjenjivanja službenika i namještenika, o izmjeni odluke o koeficijentima za obračun plaća službenika i namještenika u županijskim upravnim tijelima te o plaći i drugim pravima župana i zamjenika župana koji dužnost obavljaju profesionalno.

Podršku skupštine dobili su i prijedlog odluke o odobrenju financijske potpore slavonskobrodskom i novogradiškom domu zdravlja za podmirenje dijela obveza te prijedlog odluke o davanju suglasnosti Centru za razvoj za sklapanje ugovora o sufinanciranju provedbe projekta "Podrška kapacitetima Brodsko-posavske županije" s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Na aktualnom satu vijećnici su postavili desetak pitanja, a najveću pozornost medija privuklo je pitanje vijećnika Zorana Marijića (Duspara Mirko Nezavisna lista) što je s natječajem za imenovanje županijskih pročelnika i zašto je taj natječaj poništen.

Župan Danijel Marušić odgovorio mu je da se nakon natječaja ne mora izvršiti izbor, ali u tom slučaju donosi se odluka o poništenju natječaja, što je i učinjeno. Od upravne inspekcije zatražen je produžetak roka za provedbu postupka imenovanja pročelnika te je ponovno pokrenut postupak koji će, prema županovim riječima, biti završen u propisanom roku.

– Prvi rokovi koje smo dobili, kad su ispunjeni uvjeti za raspisivanje natječaja, padali su na blagdane, a tu je i štrajk sudskih službenika – rekao je Marušić. 

Ovo je trenutak za refleksiju o našim postignućima, prepoznavanje izazova s kojima smo se susreli i razmatranje načina kako dalje unaprijediti našu Općinu – rekao je načelnik Željko Cickaj Sufinanciraju školske potrepštine i prijevoz učenika svih škola Cickaj: Naša je glavna briga uvijek bila skrb o djeci i umirovljenicima U nazočnosti predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića te brojnih dužnosnika gradonačelniku Grada Dubrovnika Matu Frankoviću uručeni su ugovori i odluke o sufinanciranju ukupne vrijednosti 935.361 eura Ljetnikovci Crijević Pucić i Stjepović – Skočibuha Dubrovniku na dar čestica na Lopudu i korištenje ljetnikovca NA SVEČANOJ sjednici dodijeljena su javna priznanja Zagrebačke županije i zahvalnice predsjednice Županijske skupštine i župana Zagrebačke županije Sjajni gospodarski pokazatelji Poduzetnici Zagrebačke županije lani su bili drugi po uspješnosti