Izbornik
Naslovnica Županije
Jedina ustanova u Hrvatskoj koja se trenutno brine za 95 teško oboljele djece

Vrijedna donacija Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi

PRIMOPREDAJI vozila ispred bolnice u Gornjoj Bistri nazočio je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, koji je zahvalio Sarinim roditeljima i Udruzi na donaciji
Foto: Zagrebačka županija
Zdravstvenoj ustanovi iz Gornje Bistre, jedinoj takvoj u Hrvatskoj, sredstvima prikupljenim u akciji 'Srcem za Saru' kupljeno je vozilo prilagođeno prijevozu osoba s invaliditetom

Udruga "Stepinčeva oaza mira" iz Zaprešića, zajedno s roditeljima preminule Sare Brkičić, donirala je Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra vozilo prilagođeno prijevozu osoba s invaliditetom. Sredstva za kupnju spomenutog vozila vrijednog 67.700 eura prikupljena su početkom ove godine humanitarnom akcijom "SRCEM UZ SARU".

Briga za 95 djece
Inače, Specijalna bolnica za kronične bolesti dječje dobi u Gornjoj Bistri jedina je zdravstvena ustanova u Hrvatskoj koja se trenutno brine za 95 teško oboljele djece. Prema riječima ravnatelja Renata Mittermayera, kombi će se koristi za prijevoz djece na ljetovanje, kao i preglede u druge zdravstvene ustanove u Zagrebu. Bolnica raspolaže i sanitetskim vozilom koje je osigurala Zagrebačka županija.

– Želim zahvaliti prije svega Sarinim roditeljima koji su se usprkos svojoj prevelikoj tragediji nastavili dalje brinuti za djecu kojima je to potrebno, što su upravo naši mladi pacijenti. Zahvaljujem Udruzi koja je svojim ogromnim radom i trudom uspjela skupiti ovaj nevjerojatan iznos. Također, hvala pročelnici Čuljak i, naravno, zahvala županu koji nesebično podupire rad naše ustanove – kazao je prilikom primopredaje ravnatelj Renato Mittermayer. Prisutni su bili i Sarini roditelji koji su pronašli snage da nastave pomagati drugoj djeci kojoj je to potrebno.

– S obzirom na to da živimo u Zaprešiću, a ova je bolnica u našem okruženju, obratili smo se Bolnici Bistra. Mi kao roditelji smo odlučili da kombi ide nekom kome je potrebno. Presretni smo, ponosni i ispunjenog srca jer će se kombi koristiti na dnevnoj bazi. Znamo da tu ima jako puno djece, a to su sve Sarina braća i sestre – rekao je Sarin tata Franjo. Naglasio je i kako su imali veliku podršku Udruge Stepinčeva oaza mira.

– Danas sam tužan, ali i sretan. Tužan radi naše drage Sare koja je otišla, ali i sretan jer se zahvaljujući njenim roditeljima ovo dobro djelo nastavilo. Kada gledam ovaj kombi vidim mozaik ljudi koji su se utkali u ovo prekrasno djelo i koji su omogućili da pronađemo način da pomognemo potrebitima. Veselim se nekoj drugoj humanitarnoj akciji i dobrom djelu – rekao je Ilija Nikolić iz Udruge Stepinčeva oaza mira zahvalivši se svim sudionicima humanitarne akcije Srcem uz Saru.

Snaga i volja
Primopredaji vozila ispred bolnice u Gornjoj Bistri nazočio je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, koji je zahvalio Sarinim roditeljima i Udruzi na donaciji, kao i svim zdravstvenim djelatnicima i volonterima, koji nesebično skrbe za teško oboljele korisnike ove bolnice.

– Hvala udruzi Stepinčeva oaza mira, a posebno obitelji Brkičić koja je suočena s najvećim životnim gubitkom našla snage i volje kako pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija. Budući da se skrbi o malim pacijentima s kroničnim i teškim dijagnozama, bolnici Bistra donacija vozila itekako je značajna i pomoći će im u svakodnevnim obavezama, a posebno prijevozu djece na preglede u druge zdravstvene ustanove – poručio je Kožić.

VATROGASNA društva i grad Jastrebarsko izuzetno su ponosni na svoju vatrogasnu mladež Uspjeh među 106 natjecateljskih odjeljenja u Novalji na otoku Pagu Vatrogasci Gornjeg Desinca i Petrovine na državnom natjecanju mladeži GRADONAČELNIK je govorio i o demografskim mjerama i socijalnoj politici Grada kojima se nastoji olakšati život svim građanima Obilježavanje Dana grada Poticanje investicija jedan je od prioriteta Grada Slatine Održana je završna svečanost ljetnog programa "Olimpijada čitanja 2023.", koju je provodila Knjižnica i čitaonica "Fran Galović" u Koprivnici Olimpijada čitanja 2023. Nagrade malim najčitačima