Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Godišnje se u Međimurskoj županiji preveze oko 30.000 pacijenata

Zavodu za hitnu medicinu još dva nova sanitetska vozila

Foto: Međimurska županija
- Vozila mogu prevesti pet sjedećih i jednog ležećeg pacijenta te su prilagođena za prijevoz nedonoščadi, odnosno za prihvat inkubatora - kaže ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Vladimira Križaj Grabant

Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije dobio je dva nova sanitetska vozila za prijevoz pacijenata s ugrađenom medicinskom opremom. Dva vozila sanitetskog prijevoza već su nabavljena početkom godine pa međimurski Zavod za hitnu medicinu sada ima 18 vozila sanitetskog prijevoza i deset vozila hitne medicine.

– Želja nam je obnoviti i modernizirati vozni park kako bi vozila bila sigurnija i udobnija za pacijente, a to možemo postići samo redovitom nabavom  vozila, što ne bi bilo moguće bez pomoći Međimurske županije. Vozila imaju mogućnost prevesti pet sjedećih i jednog ležećeg pacijenta te su prilagođena za prijevoz nedonoščadi, odnosno za prihvat inkubatora što omogućava siguran prijevoz nedonoščadi u druge zdravstvene ustanove – rekla je ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Vladimira Križaj Grabant.

Vozila za sanitetski prijevoz godišnje prijeđu između 750.000 i 800.000 kilometara, a jedno vozilo prijeđe oko 60.000 kilometara.
Godišnje se preveze oko 30.000 pacijenata. U sklopu djelatnosti sanitetskog prijevoza radi osam timova, što znači 16 radnih timova.
Nova vozila vrijedna su 821.500 kuna, a sredstva je osigurala  Međimurska županija.

– Ulaganje u bolju zdravstvenu skrb, uz obrazovanje, prioritet je Međimurske županija, a ravnomjernim ulaganjem u sve razine zdravstvene zaštite nastojimo građanima omogućiti što kvalitetniju uslugu. Vjerujem da je to vidljivo odmah kada se zakorači u krug Županijske bolnice Čakovec i ostalih ustanova – rekao je župan Matija Posavec.