Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
OKUČANI

Završena energetska obnova ambulante

Foto: bpz.hr
Nositelj projekta bila je Brodsko-posavska županija, a koštao je 1,335.330 kuna

Župan Danijel Marušić u Okučanima je u pratnji općinskog načelnika Ace Vidakovića nazočio završnoj konferenciji projekta energetske obnove zdravstvenog objekta koji je u sastavu novogradiškog Doma zdravlja. Projekt “težak” 1,335.330 kuna, čiji je nositelj Brodsko-posavska županija, odobren je u sklopu poziva na dostavu projektnih prijedloga “Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora”, a u iznosu od 778.819 kuna sufinanciran je sredstvima EU fonda za regionalni razvoj.

Županijska Turistička zajednica predstavila je svoj novi vizualni identitet Nekadašnji čuvari granice danas su čuvari prirode, baštine i okusa

Cilj projekta bilo je smanjenje potrošnje energije pametnim upravljanjem i korištenjem obnovljivih izvora energije u zgradi u kojoj se obavlja zdravstvena djelatnost. Energetskom obnovom ambulante ostvarena je ušteda toplinske energije od 65 posto te smanjenje godišnje emisije ugljičnog dioksida za 62,64 t/god, a zgrada je iz energetskog razreda G prešla u energetski razred C.