Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
Župan s ministrima u Metkoviću

Završni radovi u Centru za djecu s teškoćama u razvoju

PRENAMIJENJEN JE neiskorišteni dio zgrade Dnevne bolnice
Foto: Dubrovačko-neretvanska županija

Župan Nikola Dobroslavić, potpredsjednici Vlade Branko Bačić i Oleg Butković i gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan obišli su Centar za djecu s teškoćama u razvoju u Metkoviću u kojem traju završni radove na uređenju. Investicija vrijedna 437.000 eura sufinancirana je sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, Grada Metkovića i Dubrovačko-neretvanske županije. Kroz ovaj projekt prenamijenjen je neiskorišteni dio zgrade Dnevne bolnice Metković u Centar za djecu s teškoćama u razvoju.

Na prvom katu uređena je recepcija, pedagoški kabinet, prostorija za fizioterapeuta, prostor za igru djece i kuhinja. Na drugom katu smještene su prostorije za psihologa, dva logopeda, neurofeedback, edukacijsko-rehabilitacijska prostorija, senzorna soba i sanitarni prostori. Ugrađeno je i dizalo.

CILJ projekta je konkretna podrška najranjivijoj skupini u zajednici, a osiguran je novac za 45 pomoćnika koji će skrbiti za razvoj i lakšu integraciju 59 djece u vrtićima Inkluzivni trenutak iznimno je važan za djecu s poteškoćama Jedinstveni projekt angažmana pomoćnika u dječjim vrtićima PROSLAVA počinje 28. siječnja, a ove godine održava se već deseti put Na programu je i konferencija o Ruđeru Boškoviću I ove će se godine festa sv. Vlaha održati i u Bruxellesu NAKON SVEČANOSTI otvaranja na novootvoreni terminal prvi je uplovio trajekt "Petar Hektorović" U Veloj Luci otvoren je novoizgrađeni Pomorsko-putnički terminal Novi terminal pozitivno će utjecati na život i gospodarstvo Vele Luke