Izbornik
Naslovnica Gradovi Kutina
PETROVO-SLAVLJE KUTINSKO

184 godine od statusa trgovišta

Foto: TAMARA JOSIĆ ZA GRAD KUTINU
U programu je bilo svega,i za starije, mlade i najmlađe

I ove je godine, u spomen na to kada je prije 184 godine Kutina dobila status trgovišta, a uz blagdan sv. Petra i Pavla stekla i pravo sajmovanja, u organizaciji Turističke zajednice grada Kutine obilježeno Petrovo – slavlje kutinsko. Uz sajamski dio, animatore i dječji program, izložbe i brojne druge zanimljivosti, završnicu najvećeg kutinskog pučkog slavlja obogatio je koncert Vanne.

KUTINA - GRAD PRIJATELJ DJECE Povratak ljetne razbibrige

Muzej Moslavine Kutina naučio je posjetitelje kako izraditi partu i stolni telefon, izlagači na štandovima pokazali su sve ono što su u proteklih godinu dana pripremali, Igor Tomek COM otkrio je neispričanu povijest grada Kutine, Modelarski centar Kutina provozao je najmlađe u drvenim automodelima, Vatrogasna postrojba Kutina omogućila kratak let na mini ziplineu, Ribolovna udruga za tradicijski ribolov "Hanja" Repušnica približila tradicijsko-ribolovni alat, HGSS stanica Novska – Ispostava Kutina pokazala je čime se sve bave uz vožnju u njihovim vozilima, a uz djelatnike Parka prirode Lonjsko polje otkrivalo se neotkriveno.

Još jedan uspješan Festivala vina MoslaVina Brojni posjetitelji, degustacije, radionice i glazbeni događaji

Nastupile su Mažoretkinje grada Kutine,a Društvo naša djeca Kutina podsjetilo je na neke stare igre.

U sklopu gastro-glazbenog kutka nastupili su Pjevački zbor Udruge umirovljenika Petrokemije Kutina, Vokalni sastav Rusalke i Vanna. Za klince je bila i predstava dok su Matija Podhraški – Stunt rider i Vatreni show svojim neobičnim talentima začinili proslavu.