Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Još jedan uspješan Festivala vina MoslaVina

Brojni posjetitelji, degustacije, radionice i glazbeni događaji

Foto: Turistička zajednica Kutina
Posjetitelji su mogli otkriti potencijal odležanih škrleta, pitkih pjenušaca i odličnih mladih vina

Još jedan Festival vina MoslaVina opravdao je sva očekivanja. I ove godine posjetitelji su mogli otkriti izniman potencijal odležanih škrleta, pitkih pjenušaca i odličnih mladih vina te je potvrđen status Moslavine kao vinske regije.

EU PROJEKT Održan 4. festival vina

– Brojni posjetitelji, degustacije, radionice i glazbeni događaji zasigurno su dokaz da se Festival vina vratio u Kutinu! – rekli su u Turističkoj zajednici Kutine.

Prvo su u Kleti Romić u Kutinskoj Slatini održane zanimljive vinske radionice, jednu je vodio sommelier Darko Lugarić, dok su na drugoj voditelji bili sommelier Tomo Jakopović i enolog Lovro Miklaužić. Iste večeri, na terasi Vinarije Trdenić održane su radionice pod budnim okom sommeliera Tome Jakopovića.

Drugi dan festivala Biciklistički klub Kutina organizirao je vinsku biciklijadu Wine & bike, na kojoj su se biciklisti iz Istre, Virovitice, Rijeke, Varaždina, Topuskog, Siska, Zagreba, ali i Kutine oduševili ljepotama moslavačkih brežuljaka, kao i Lonjskog polja u koje su navratili potpuno neplanirano.

LJETNA RAZBIBRIGA Bogat program za djecu u Parku kestenova

Popodne je caffe bar Taboo ugostio premijeru pjenušca Noel 2018. by Vina Košutić uz jedinstven gastronomski koncept ponude. Premijeru je vodio sommelier Mario Meštrović, a na njoj su, osim ljubitelja vina, prisustvovali i sommelieri Tomislav Jakopović i Josip Orišković.

Završnica Festivala vina – MoslaVina 2021. bila je u znaku dodjele priznanja vinarima za najbolje ocijenjena vina na prethodno održanom ocjenjivanju u sklopu 27. Izložbe vina Hrvatske i vina izvornih sorti. Dodjelu su svojim glazbenim nastupom obogatile kutinske Rusalke. Uz to, održan je i Moslavina tasting – prezentacija i degustacija izabranih moslavačkih vina i hrane, uz sommeliera Maria Meštrovića i gastroakademiju te koktel-večer uz koktele sa škrletom Vina Košutić, šampionom izložbe.

KUTINSKI BAZEN Mjesto za osvježenje, ali i za školu plivanja

Festival vina zatvorio je nastup sastava Cambi u Kutini.

– Čestitam svim nagrađenim vinarima, ali i svima koji proizvode vina s ljubavlju. Neka kvaliteta naših vina pronosi naširoko dobar glas o našoj Moslavini te da se vidimo i nagodinu. Škrlet je zasigurno nešto po čemu se Moslavina razlikuje od drugih regija te je na nama da u skladu s tim postavimo našu vinsku priču na jedan viši nivo – poručio je na kraju večeri gradonačelnik Zlatko Babić. Za uspjeh ovogodišnjeg Festivala vina su bili zaslužni Turistička zajednica Grada Kutine, Udruga vinogradara i voćara Lujo Miklaužić Kutina te njihov partner P.O. Škrlet, uz generalno sponzorstvo Petrokemije d.d. Kutina.