Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
Radionice Erasmus+

30 učenika srednje škole izradilo prijedloge web-stranica

storyeditor/2024-03-22/JaskaC__1_.jpg
Foto: Jastrebarsko Na radionicama ih je posjetio gradonačelnik Zvonimir Novosel

Održane su radionice u sklopu Erasmus+ projekta "Digitalna participacija: pametni građani za pametan grad", koji provodi Udruga Pozitiva iz Samobora. U tri dana 30 učenika Srednje škole Jastrebarsko radilo je na izradi svojih prijedloga internetskih stranica, a po završetku projekta, jedno od tih rješenja aplicirat će Grad Jastrebarsko.

Iako je izabrana pobjednička grupa, svi su pokazali puno ideja i želju za usvajanjem novih znanja, ali i iskazali svoje potrebe.

To se ponajprije odnosi na bolju dostupnost informacija, ali i na uvođenje lokalnog javnog prijevoza na čemu Grad radi, potom na organizaciju većeg broja događanja kao i neformalnih obrazovnih aktivnosti za njihove dobne skupine. Pokrenula se i inicijativa za osnivanje udruge mladih, a već su započeti razgovori s Gradom. Na radionicama je mlade posjetio gradonačelnik Zvonimir Novosel koji je istaknuo kako će Grad rado podržati njihove prijedloge, no također ih je pozvao da se aktivnije uključe jer će tako i najbolje moći napraviti pozitivne pomake.

storyeditor/2024-03-22/smz_b_slager_moslavina_ulaganja.jpg Ulaganja na području Moslavine U Domu za starije u Kutini uskoro i dnevni boravak storyeditor/2024-03-22/RAStoke64.jpg Rastoke su dobile online sustav za kupnju ulaznica i naplatu autobusa putem QR koda Slunj je među svjetskim top-destinacijama i zbog digitalnih rješenja storyeditor/2024-03-22/PXL_180324_111882231.jpg Investicija vrijedna 2,8 milijuna eura Osječki KBC dobio najsuvremeniji PET/CT uređaj