Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Ulaganja na području Moslavine

U Domu za starije u Kutini uskoro i dnevni boravak

storyeditor/2024-03-22/smz_b_slager_moslavina_ulaganja.jpg
Foto: SMŽ RADOVI na kutinskoj ispostavi Doma za starije osobe Sisak polako se privode kraju, na redu je dnevni boravak

Župan Ivan Celjak obišao je radove na uređenju zadnje etaže kutinske ispostave Doma za starije osobe Sisak, prve javne ustanove za skrb o starijim sugrađanima na području Moslavine. Radovi na Domu financirani su iz županijskog proračuna, u iznosu od 2 milijuna eura.

U Domu se nalazi 45 kreveta – 8 jednokrevetnih soba, 17 dvokrevetnih soba, 1 trokrevetna soba, a u sklopu djelatnosti je i usluga dostava obroka – pomoć u kući. Uređenjem zadnje etaže, čiji radovi koštaju 100.000 €, kutinski dom će dobiti dnevni boravak u kojem će starije osobe, koje žive u vlastitom domu, tijekom radnog tjedna moći koristiti usluge boravka i prehrane, održavanja osobne higijene, brige o zdravlju, njege, psihosocijalne rehabilitacije...

Župan Ivan Celjak istog je dana obišao i Tehničku školu Kutina, u kojoj Sisačko-moslavačka županija posljednjih godina provodi velika ulaganja s ciljem osiguravanja najboljih uvjeta za djelovanje nastavnika i učenika.

Dokumentacija za energetsku obnovu spremna je već dulje vrijeme, a natječaj bi mogao biti ove godine.

– Najnovija ulaganja odnose se na uređenje parkirališta i premještanje odbojkaškog igrališta, to je investicija ukupne vrijednosti oko 70.000 €. Međutim, najviše nas veseli CNC oprema, tokarilica i glodalica, koje smo nabavili, ukupna vrijednost je oko 120.000 €. Tokarilica se koristi za naš novi program – CNC operater i želimo da učenici Tehničke škole Kutina budu konkurentni na tržištu rada nakon završetka srednje škole – rekao je župan Ivan Celjak. 

storyeditor/2024-03-22/RAStoke64.jpg Rastoke su dobile online sustav za kupnju ulaznica i naplatu autobusa putem QR koda Slunj je među svjetskim top-destinacijama i zbog digitalnih rješenja storyeditor/2024-03-25/ZapreesicA1.jpg Svake godine nove scene kako bi prikaz bio drugačiji U Kristovoj muci prvi put i scene Isusovih dvaju čuda ozdravljenja storyeditor/2024-03-22/novska_b_slager_nikola_cutuk_pixsell_PXL_190324_111914481.jpg Uključeno je oko 120 osoba koje su samci ili se ne mogu sami o sebi brinuti Hvidrin projekt Zaželi otvorit će u Novskoj 20 novih radnih mjesta