Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci 104 pregleda
Potpisan ugovor u Vinkovcima

45 milijuna kuna vrijedni projekti za slabije razvijena područja

Vinkovci, potpisivanje ugovora
Foto: Branimir Bradarić
Ugovor su potpisali ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac potpisala je danas u Vinkovcima ugovore o sufinanciranju 134 projekta ukupne vrijednosti 45 milijuna kuna. Radi se o projektima koji će se provesti sredstvima iz Programa podrške regionalnom razvoju provesti na područjima u RH koja u razvoju zaostaju za nacionalnim prosjekom, a nisu stekla status potpomognutih područja. Prema riječima Žalac ove godine je za razvojne projekte jedinica lokalne i područje samouprave, kroz Program održivog razvoja lokalne zajednice i Program podrške regionalnom razvoju, osigurano 117,7 milijuna kuna.

-Od toga će 45 milijuna kuna biti utrošeno za 134 projekta slabije razvijenih područja koja nisu u kategoriji potpomognutih područja. Preostali iznos od 72,2 milijuna kuna namijenjen je projektima najslabije razvijenih područja RH, rekla je Žalac.

Dodala je kako je ove godine, u odnosu na prethodnu, kroz ovaj program osigurano dva i pol puta više sredstava nego u prošloj godini kada je na raspolaganju bilo 48,1 milijun kuna. Gradonačelnik Vinkovaca Mladen Karlić kazao je kako će osigurana sredstva u Vinkovcima, a radi s eo milijun kuna, biti iskorišteno u obnovu stare kuglane u središtu grada.