Izbornik
Naslovnica Gradovi 9537 pregleda
Glavna atrakcija klizalište

Advent promijenio adresu, Nova godina uz Zvonka Bogdana i Detour

Predstavljen program Advent u Osijeku
1/4
Foto: Promo
Nakon tri godine u Tvrđi, Advent u Osijeku seli se na Trg Ante Starčevića. Površina Adventa porast će s 2000 na 5000 "kvadrata", a broj kućica na oko 50

Nakon tri godine u staroj gradskoj jezgri Tvrđi, Advent u Osijeku seli na središnji Trg Ante Starčevića i okolicu, a glavna će atrakcija na njemu biti klizalište od 400 "kvadrata".

- Advent u Tvrđi je dosegnuo svoj maksimum, bio je predivan, ali željeli smo nešto više. Odlučili smo se za glavni trg koji će dati novu razvojnu dimenziju. Po konceptu, površina Adventa porast će s 2000 na 5000 "kvadrata", a broj kućica na oko 50 – navela je Tajana Rogulja, direktorica tvrtke Mašta iz Žito grupe, koja je preuzela odgovornost za organizaciju. Projekcija troškova je 1.250.000 kuna, od kojih 60 posto "pokrivaju" Mašta i Žito grupa, a 20 posto ENNA Grupa i PPD.

Advent u Osijeku započeo je 2014., kada je predblagdanska zbivanja na 600 metara četvornih posjetilo 30.000 osoba. Vidno je rastao pa se lani proširio na 1700 "kvadrata", a broj posjetitelja dosegnuo je 100.000.

Dvije koncertne pozornice

- Počelo je s 13 kućica, a naraslo je na drugi najznačajniji božićni događaj u Hrvatskoj. Najzanimljivije će biti veliko klizalište na kojemu će se moći klizati sve do sredine veljače. Usred klizališta bit će otok do kojeg će se dolaziti mostom preko leda, a na njemu sve ono u što smo se zaljubili: i peći, i drva... - otkrio je Ivan Kristijan Majić, umjetnički voditelj Adventa.

I doček Nove godine bit će organiziran u središtu grada, i to na dvije koncertne pozornice – bijeloj ledenoj na Starčevićevom te plavoj na susjednom Trgu Ivana Pavla II.

- Na plavoj pozornici dočekat ćemo Novu godinu uz starogradske pjesme i Zvonka Bogdana, dok će na bijeloj ledenoj zasvirati Detour i DJ-i – rekla je Žana Gamoš, dogradonačelnica Osijeka.