Izbornik
Naslovnica Gradovi Garešnica
Ukrašen Trg hrvatskih branitelja u Garešnici

Adventske svijeće pale mladi i izuzetno uspješni Garešničani

Foto: GAREŠNICA
Prvu je adventsku svijeću zapalila kadetska prvakinje Hrvatske u šahu, 10-godišnja Renata Hranilović

Prvu adventsku svijeću na prigodno ukrašenom Trgu hrvatskih branitelja u Garešnici upalila je kadetska prvakinja Hrvatske u šahu, 10-godišnja Renata Hranilović. Ona je jedna od četvero mladih Garešničana koji su se u ovoj godini istaknuli izuzetnim uspjesima u raznim područjima društvenog života i koji će ove godine paliti adventske svijeće u gradu.

Velikom broju građana koji su se okupili na trgu prigodnim govorom obratio se gradonačelnik Josip Bilandžija, svijeću je zatim blagoslovio garešnički župnik Dejan Tot, a nakon toga su se građani nastavili družiti u blagdanskom ozračju. Domaćini su im bili gradsko društvo Crvenog križa, Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Garešnica i Udruga žena Garešnički Brestovac. Oni su posjetiteljima dijelili kuhano vino, čaj, kolače i lepinje. 

Istodobno se na trgu održavao božićni sajam na kojem je bilo 14 izlagača, a posjetitelje su gradskim ulicama besplatno vozili 
turistički vlakić i kočije konjičkog kluba Graničar Hercegovac-Ilovski Klokočevac. Odaziv posjetitelja nadmašio je sva očekivanja, a direktorica TZ-a Sjeverna Moslavina Daniela Belak sve je pozvala da se u velikom broju odazovu i na paljenje idućih svijeća.